Orbán Gyurcsánynak: Mindenki védekezik, csak önök nem

A miniszterelnök szerint a baloldalnak a vírus alatt is a hatalom és a pénz jár az eszében.

Bácskai Balázs, Vizvári Soma
2020. 09. 21. 15:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor Gyurcsány Ferencnek adott parlamenti viszonválaszában felidézte a DK elnökének szavait, aki szerint az összeomlást gőg előzi meg. – Ez egy értékes megfigyelés, mert személyes példából ered – faragott viccet Orbán Viktor Gyurcsány megszólalásából.

A miniszterelnök kiemelte: az EU nem Brüsszelben van, hanem Bécsben, Prágában, Budapesten. A kormánynak az európai intézményekkel van vitája, nem az egész EU-val.

– Önök kilőtték az emberek szemét, véresre vertek embereket a nyílt utcán – emlékeztetett a miniszterelnök a Gyurcsány-kormány tetteire. A Jobbikhoz fordulva pedig hozzátette: önök megtapsolják az Országgyűlésben annak az embernek a hozzászólását, aki mindezt elrendelte.

A kormányfő megköszönte az operatív törzs, valamint Pintér Sándor és Kásler Miklós miniszterek munkáját. – Magyarországon egész nyáron sok ezer ember dolgozott, hogy megszervezzék a védekezést – mondta Orbán Viktor.

– Mindenki az országot segíti, mindenki védekezik, csak önök nem, akinek ilyenkor is a hatalom és a pénz jár az eszünkben – kommentálta az ellenzék viselkedését Orbán Viktor, aki kifogásolta Jakab Péter azon kijelentését, hogy a kormányt és a vírust egyaránt ellenfélnek tekinti. A Jobbik kapcsán elmondta: ha a párt segíteni akar a szegényeken, akkor először azokon segítsen, akiket a Jobbik tiszaújvárosi jelöltje nem fizetett ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.