Orbán Viktor Donald Trumppal egyeztetett

A magyar kormányfő és az amerikai elnök a járványügyi védekezésről beszélt – számolt be Orbán Viktor.

Magyar Nemzet
2020. 09. 11. 15:41
U.S. President Trump welcomes Hungary's Prime Minister Orban at the White House in Washington
A kormányfő szerint Donald Trump tudja, hogy a muszlim inváziót a szárazföldön hazánk állította meg Fotó: Leah Millis Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában beszámolt arról is, hogy csütörtök este éppen a konyhában volt, amikor felhívta Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, akivel hosszabban beszéltek a járványügyi védekezésről, az elnökválasztásról és még számos amerikai–magyar együttműködési kérdésről. Mint mondta, a „mai politika kollegiális, beszélünk egymással, akár kisebb társaságban is, nemcsak a nagykövetek vagy jegyzékváltás útján”.

Elmondása szerint az amerikai elnök kifejezetten szoros, majdnem baráti viszonyt ápol a kelet-európai országok vezetőivel. „Ugyanígy vagyunk a német kancellárral is” – mondta Orbán Viktor, aki megemlítette azt is, szurkol Donald Trump újraválasztásáért, mert amit az elnök csinál, az jó ennek a térségnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.