Orbán Viktor: Jön a teljes jövedelemadó-mentesség 25 év alatt

A tervek szerint 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak. Azért döntöttek az adócsökkentés mellett, mert az erősíti az emberek együttműködését, míg a baloldal által preferált adóemelés lefojtja a teljesítményt.

Kárpáti András - Hertelendy Gábor
2021. 01. 15. 7:48
ORBÁN Viktor
Orbán Viktor bejelentette, hogy a boltok átállnak a négyzetméter alapú nyitvatartásra. Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI

A tervek szerint 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak. Azért döntöttek az adócsökkentés mellett, mert az erősíti az emberek együttműködését, míg a baloldal által preferált adóemelés lefojtja a teljesítményt.

– Eddig már 105 728 magyar állampolgárt oltottak be a koronavírus elleni vakcinával, ám az ország ennél jóval nagyobb oltókapacitással rendelkezik – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában. Hangsúlyozta: míg az Egyesült Királyságban a lakosság négy, az unióban csak egy százalékát oltották be a rendelkezésre álló vakcinák alacsony száma miatt, ami megkérdőjelezi, hogy jó ötlet volt-e a közös vakcinabeszerzés. – Ám most nem Brüsszelre kell mutogatni, ehelyett máshonnan igyekszünk beszerezni a védőoltásokat. Az operatív törzs már megállapította, hogy a kínai és az orosz vakcina nem jelent kockázatot, de még át kell menniük a szükséges engedélyeztetési folyamaton – közölte a kormányfő, aki arra is kitért, hogy hazánkban már kétszer többen gyógyulnak meg a Covid–19-ből, mint ahányan elkapják azt.

Orbán Viktor elmondta, hogy egyre inkább nő az oltási kedv. Hamarosan beoltják az utolsó egészségügyi dolgozókat és az időotthonokban élőket, így elkezdődik a harmadik csoport, a hatvan évnél idősebb magyarok beoltása.

Közölte: ha a regisztráltak közül mindenki megjelenik az oltáson, akkor egy nap alatt legalább ötszázezer embert tudnak beoltani.

A Pfizerrel kapcsolatban elmondta, három megyei kórház jelezte, hogy nem tudja megfelelően megoldani a tárolást. – A mi egészségügyünk ütésálló képessége nemzetközileg megállja a helyét – hangsúlyozta Orbán Viktor. A miniszterelnök aláhúzta: amint lesz elég vakcina, azonnal tudnak időpontot adni a regisztráltaknak.

– Ha a brüsszeli vakcinabeszerzések ütemében haladunk, akkor nyár végén, ősszel fel tudjuk oldani a korlátozásokat. Ha a kínai vakcina megfelelő, abban az esetben talán nyár előtt is visszakaphatjuk az életünket

– fejtette ki.

Azzal kapcsolatban, hogy a baloldal folyamatosan támadja a kormány védekezést szolgáló intézkedéseit, Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy az ellenzék túlment egy határon.

– Semmi sem szent a baloldalnak, hiszen akár álhírek terjesztésével is azt sugallja, hogy nagy a baj, nem bírja a terhelést az egészségügy.

Válság idején, amikor emberek halnak meg, ez életveszélyes gondolkodás – fogalmazott a miniszterelnök. A kormányfő arra is kitért, hogy Magyarország – szemben a nyugat-európai államokkal – a munkahelyek megőrzésére és a beruházások ösztönzésére helyezte a hangsúlyt a gazdaságvédelmi intézkedéseiben, egyebek mellett a jelentős adócsökkentésekkel.

Orbán Viktor úgy vélekedett: az adókat csökkenteni kell. Ha megéri vállalkozni, akkor az emberek működtetik az ország gazdaságát. Kiemelte: a kormány 432 milliárd forinttal csökkentette a 2020-as adókat.

– A pénz Pesten van, de az embereknél, nem az önkormányzatoknál –

hangsúlyozta a kormányfő a helyi iparűzési adó csökkentésével kapcsolatban. Orbán Viktor arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány januártól megkezdte a 13. havi nyugdíj visszaépítését, amit a baloldal elvett 2010 előtt. Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy a kormány válságkezelése – ahogy 2010-ben is – a magyarok ismeretére épül. Szavai szerint azért döntöttek az adócsökkentés mellett, mert az erősíti az emberek együttműködését, míg a baloldal által preferált adóemelés lefojtja a teljesítményt.

A miniszterelnök azt is bejelentette: 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak a tervek szerint, de ezen még dolgozik a kormány.

Ennyit hozhat a fiataloknak a legújabb adócsökkentés

Újabb adócsökkentést jelentett be ma a miniszterelnök. Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor azt közölte: a kormány döntött arról, hogy legkésőbb 2022. január elsejétől azok a fiatalok, akik még nem töltötték be a 25. évüket, teljes személyi jövedelemadó-mentességet kapnak. A lépés 130-150 milliárd forintot jelent majd az érintetteknek.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.