Őrsi Gergely is beszáll a gyerekek érzékenyítésébe

Baloldali politikus is segíti a nemrégiben megjelent LMBTQ-mesekönyv nyilvános propagálását.

2020. 10. 01. 18:24
null
Őrsi Gergely közreműködésével szervezik meg az LMBTQ-propagandarendezvényt Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár a baloldal is segíti a nemrégiben megjelent LMBTQ-mesekönyv nyilvános propagálását. A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevű mozgalmárcsoport ugyanis vasárnapra mesematinét hirdetett meg, ahol Szalay Kriszta balliberális kötődésű színésznő ötven gyerek, valamint harminc felnőtt előtt olvas fel a Meseország mindenkié című genderideológiát népszerűsítő kiadványból. A zenei aláfestésről Szalay Kriszta férje, Cserna Antal magyar színművész és rendező gondoskodik.

De ez még nem minden:

Őrsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere is kipróbálja magát (gender)mesemondóként, aki – mint kiderült – azonnal hangos igent mondott az esemény megszervezésében nyújtott segítségkérésre.

A felolvasás után az érzékenyítés folytatódik: az Alföldi Róbert színházába szervezendő propagandaeseményen egy iskolapszichológus is részt vesz, aki a jelenlévő gyerekekkel beszélget majd. Azért pedig, hogy ez széles körben is hasson, az eseményt Facebookon szintén közvetítik majd.

Lapunk az ügy kapcsán e-mailben megkereste az MSZP-s polgármestert. Amennyiben Őrsi Gergely válaszol, frissítjük cikkünket.

Őrsi Gergely közreműködésével szervezik meg az LMBTQ-propagandarendezvényt
Fotó: MTI

Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, óriási port kavart az első magyar LMBTQ-mesekönyv megjelenése hazánkban. Miközben a kötet terjedése ellen fellépő személyek folyamatos fenyegetéseknek vannak kitéve, számos magyar celeb nyíltan a genderideológiát propagáló mesegyűjtemény mellett foglalt állást. A civilek viszont egészen mást gondolnak:

már a 75 ezer főt is meghaladta azok száma, akik nem akarják a könyvesboltok polcain látni a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában megjelent kiadványt.

A Meseország mindenkié címet viselő kötetben a szerzők megalkották a mesék újraírt változatait olyan szereplőkkel, akik valamilyen stigmatizáltnak vélt vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. A vitatott meséskönyvben többek között meleg, leszbikus, transznemű, roma, örökbefogadott, hallássérült és idős hősökkel is találkozhatnak a magyar gyerekek, míg a heteroszexuális karaktereket mint gonosz szereplőket jelenítik meg.

A LMBTQ-mesekönyv terjesztése ellen indított petíció IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.