Orwell soraival üzent a Twitternek Kovács Zoltán

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt a Twitter kétszáz követőjétől fosztotta meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Kovács Zoltán2021. 01. 11. 13:15
null
Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszáz követőjétől fosztotta meg a Twitter Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt.

„A techóriások legújabb hobbija, hogy felfüggesztik, letiltják a nekik nem tetsző, általában konzervatív, jobboldali hangokat” – írja bejegyzésében Kovács Zoltán, felidézve, hogy tavaly a Twitter minden előzetes értesítés nélkül

letiltotta a magyar kormány hivatalos fiókját, épp abban az időpontban, amikor Soros egyik hű szövetségese, Věra Jourová biztos bemutatta a brüsszeli bizottság jogállamisági jelentését.

„A Twitter részéről hivatalos bocsánatkérés vagy válaszlevél azóta sem érkezett” – tette hozzá.

 

„Miközben a techóriások folyamatosan arról papolnak, hogy mennyire fontos nekik a sokszínűség, addig az elmúlt hetek, hónapok példái azt mutatják, hogy korántsem ilyen megértőek a vélemények sokszínűségét illetően”

– fejtegette az államtitkár.

George Orwell úgy fogalmazott az 1984 című művében, hogy „a szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik” – hangsúlyozta bejegyzésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.