Parlament nélkül egyre szánalmasabbá válik Jakab Péter

A parlamenti szünet miatt Jakab Péternek más utat kellett választania ahhoz, hogy felhívja magára a figyelmet, ám akciói egyre szánalmasabbá és unalmasabbá váltak, ráadásul az egyik baklövést követi el a másik után – erről beszélt a Magyar Nemzetnek Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a Jobbik elnökéhez hasonlóan Karácsony Gergely is egy mesterségesen kialakított képet igyekezett mutatni magáról, majd rövid időn belül kiderült: nem az a falusi gyerek, akinek mutatja magát, csak kampányeseményekre jár a szülőfalujába, ráadásul még angolul sem beszél, és nyelvvizsgája sincsen.

Bákonyi Ádám–Hertelendy Gábor
2021. 07. 10. 6:45
null
A gépkezelő szerint Jakab Péternek inteligensebben kellett volna reagálnia Forrás: FACEBOOK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június közepén véget ért az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, ezzel Jakab Péter elveszítette kedvenc „játszóterét”, ahol a nép egyszerű gyermekét, a melóst alakítva alpári és közönséges módon sértegette Orbán Viktor. A Jobbik elnöke emellett számos alkalommal okozott botrányt a házszabály tudatos és módszeres megsértésével, az emiatt kötelezően kiszabott büntetések miatt pedig a hatalom által üldözött forradalmár szerepében tetszelgett – tény, hogy mindeddig sikeresen tette ezt, már ami a baloldali szimpatizánsokat illeti.

– Jakab Péter a parlament egyik fő botránypolitikusa, minden egyes felszólalása során igyekezett olyan alakítást nyújtani, amivel garantáltan bekerülhet az esti hírekbe. Emlékezetes volt, amikor beült a kormányfői székbe vagy amikor egy zsák krumplit lóbált, de az is nagy hírverést kapott, amikor sokadszorra provokálta ki Kövér Lászlótól a szóelvételt és a pénzbüntetést – mondta a Magyar Nemzetnek Deák Dániel.

A köpönyegforgató párt elnöke legutóbb egy munkáját végző embert fenyegetett bírósággal

A XXI. Század Intézet vezető elemzője rámutatott: az elmúlt hetekben azonban a parlament már szünetelt, így Jakab Péternek más utat kellett választania ahhoz, hogy felhívja magára a figyelmet, így például a Fidesz székházára fényfestéssel feliratokat helyezett el, majd magára hívta a rendőrséget, de az is sokaknak felkeltette a figyelmét, amikor egy építkezési helyszínen majdnem elgázoltatta magát egy munkagéppel.

– Ezek az egyre inkább szánalmasnak nevezhető jelenetek ugyanakkor már unalmasak, hiszen az első néhány botrányos akció még újdonságnak számított, azonban amikor már sokadszorra próbálkozik ilyen és ehhez hasonló mutatványokkal felhívni magára a figyelmet, akkor már elveszti a varázsát – fogalmazott Deák Dániel.

Szerinte így nem meglepő, hogy a korábbi magas interakciók után már lényegesen kisebb aktivitást váltanak ki ezek a jelenetek a Facebookon is, ráadásul miután Jakab Péter kikerült a Parlament védett falai közül, azóta egyre több baklövést követ el.

– Ilyen komoly kampányhiba volt, amikor egy általa a parlamenti felszólalások során csak melósként nevezett munkással találkozott. Az interneten többmilliós megtekintésnél járnak azok a felvételek, amelyeken az látszik, hogy a Jobbik elnöke ordibál a munkással, sőt majdnem össze is verekedett vele. Szintén nagy felháborodást keltett, hogy miközben a kampányeseményekre egy régi Mazda gépjárművel érkezik, a háttérben követi őt az igazi autója, ami tízmilliós értékű, és még sofőr is jár hozzá – mutatott rá XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Hozzátette: mindez egyik napról a másikra rántja le a leplet Jakab Péter valódi énjéről, hiszen miközben ő hétköznapi emberként igyekszik magát bemutatni, aki régi kocsival jár és érti a melósok nyelvét. Kiderült, hogy ez csak színjáték, és valójában lenézi a melósokat, megvetően beszél velük, ráadásul egy luxusgépjárművel viszi őt a sofőrje.

– Ez nagyban hasonlít Karácsony Gergely elmúlt hónapos vesszőfutására, hiszen a főpolgármester is egy mesterségesen kialakított képet igyekezett mutatni magáról, majd rövid időn belül kiderült: nem az a falusi gyerek, akinek mutatja magát, csak kampányeseményekre jár a szülőfalujába, ráadásul még angolul sem beszél és nyelvvizsgája sincsen, miközben korábban ezt állította – mondta Deák Dániel.

Összegzése szerint mindez az egész baloldal jelenlegi állapotáról is bizonyítványt állít ki: nem képesek egyetlenegy olyan hiteles politikust sem találni, aki önazonosan tudna viselkedni a nyilvánosság előtt, és valódi víziója lenne az ország és Európa jövőjéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.