Pártsemleges vírus

Az ellenzéki politikusok nemhogy a vírust, egyre inkább még önmagukat sem képesek megfékezni. A húsvéti ünnepek közeledtével, a négy fal közé szorulva, mentális állapotuk szemlátomást napról napra hanyatlik.

Kruppa Géza
2020. 04. 06. 12:59
GRÉCZY Zsolt
A Gyurcsány-párti politikus aktképeket is küldözgetett Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az aggasztó diagnózist példázza, hogy az elmúlt hétvégén – éppen a berobbanással fenyegető járvány időszakában – fújta meg a harci kürtjét az MSZP alelnöke, fogyatkozó híveit utcai demonstrációkra buzdítva… A DK lánglelkű vezére pedig, megfogalmazása szerint: „görcsrángatta útonálló”-ként látja a vészhelyzet kezelését illetően az ország kilencven százaléka által elismert miniszterelnököt. (Innen már csak egy hajszál hiányzik, hogy Gyurcsány szeme előtt piros sapkás kis egerek pendüljenek táncra.)

Az eszelős megnyilvánulások versenyébe – vágy vezérelt kijelentésével – a Jobbik elnöke is bekapcsolódott. Fogadkozott, ha majd lecseng a járvány – tomboló diktatúra ide vagy oda – „rárúgjuk az ajtót” az ország első emberére. De miért is e fenekedés? Hát nem az egész ország közös diadala lenne, hogy legyőztük a félelmetes COVID-19-et? Vajon miként vélekednek a hazaszeretet helyett az utálkozás ilyen látványos megmutatkozásáról a szebb napokat látott párt támogatói? (Bekattant vezetőjük lelkesítő ígérete: ha a csapat nyer, kirúgjuk a sikeres edzőt!)

A parlamentből dicstelenül elkullogott Gréczy Zsolt – immár felöltözve – újra kijött a fényre. Esetében az álmodozások korának ismételt eljöveteléről árulkodik a hét végén egyik tv-csatornán közreadott látomása, miszerint mostantól minden késve érkező buszért, hiányzó gyógyszerért, ágynak eső orvosért, húsár drágulásért nem más, mint Orbán Viktor vonható kérdőre. Úgy tűnik, hogy a felnőtt filmekben kiemelt, statiszta-gázsira jogosult politikus az elmúlt hónapokban sem vált érettebbé. A kormány megbuktatásához a koronavírust próbálná a Demokratikus Koalíció szolgálatába állítani. Csakhogy a vírus pénzen nem vásárolható meg. Járja a maga halálosztó útját. Pártsemleges.

Nem könnyű megmagyarázni, hogy mi lapulhat a legmélyén ennek a sok önpusztító fogcsikorgatásnak. Alighanem valamiféle kisebbrendűségi érzés. Itt ez a járvány, amelynek elvonulásával hamarosan egy másfajta világban kell helytállni, és rettegnek a megméretéstől. Mert a nehézségek egyaránt kihozzák mindenki jobbik vagy rosszabbik énjét. Az eleve negatívra hangszerelt, irigykedő, gyűlölködő ember ilyenkor nagyobb bajban van. A többség számára ennél már csak az ő elviselésük nehezebb. Ehhez a küzdelemhez nyújthatnak muníciót virágvasárnap a római Szent Péter bazilikában tartott miséjén Ferenc pápa szavai: „Fedezzük fel ismét, hogy az élet értelme a szolgálatban rejlik.”

Nosza, otthon maradva is, belecsöppentünk az új felfedezések korszakába!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.