Patkányozás után képződményeznek

Képződmények nevezte Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét Tordai Bence. A Párbeszéd elhatárolódás helyett kiállt politikusa mellett, mondván: Tordai csak arra utalt, hogy Handó „az Orbán-rezsim katonája, a Fidesz politikai kreatúrája”. Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke nem reagált megkeresésünkre. Dúró Dóra, a Mi Hazánk ország­gyűlési képviselőcsoportjának vezetője viszont azt mondta: Tordai kijelentése nem meglepő, hiszen a balliberális oldal részéről a politikai ellenfelekre tett sértő és trágár kifejezések már mindennaposak.

Bákonyi–Gabay–Kárpáti
2019. 05. 11. 11:48
TORDAI Bence; BÁRÁNY Balázs
A Párbeszéd képviselője nem először aláz meg másokat F Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a balliberális ellenzéki pártok rendre a Fideszt vádolják hímsovinizmussal, nőgyűlölettel, Tordai Bence az ATV-ben képződmények nevezte Handó Tündét, Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét. Miután a műsorvezető, Rónai Egon figyelmeztette, hogy egy hölgyről beszél, a Párbeszéd országgyűlési képviselője vihorászva próbálta korrigálni magát, mondván, hogy „akkor a Handó Tünde nevű hölgy”.

A Párbeszéd képviselője nem először aláz meg másokat F
Fotó: MTI/Kovács Attila

A történtek után a Magyar Nemzet hiába próbálta megszólaltatni a Párbeszéd társelnöknőjét, Szabó Tímea nem volt hajlandó Tordai közönséges viselkedését véleményezni. A párt sajtóosztálya viszont kiállt Tordai mellett. Mint írták: „a Párbeszéd – nemétől függetlenül – mindenkit a tettei alapján ítél meg. Handó Tünde eddigi tevékenysége alapján egyértelmű: a Fidesz megrendelésére, törvénytelen eszközökkel próbálja felszámolni a bírói függetlenséget, lerombolni a magyar jogállamiság maradékát is. Handó Tünde nem mint személy, hanem mint egy közjogi tisztség betöltője került megítélésre, márpedig ebben a minőségében ő valóban az Orbán-rezsim katonája, a Fidesz politikai kreatúrája, Tordai Bence pedig éppen erre utalt.”

A Párbeszéd szerint „a kérdés az, Handó Tünde lemond-e hivataláról és bocsánatot kér-e a magyar emberektől, miután az Országos Bírói Tanács sorozatos törvénysértései miatt a felmentését kezdeményezte”. Gurmai Zita, a Párbeszéddel szövetséges MSZP nőtagozatának elnöke nem rea­gált megkeresésünkre.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője viszont lapunknak kijelentette: Tordai kijelentése nem meglepő, hiszen a balliberális oldal részéről a politikai ellenfelekre tett sértő és trágár kifejezések már mindennaposak. – Gondoljunk csak az O1G jelszóra, a köztársasági elnök szidalmazására, vagy Bangóné Borbély Ildikó patkányozására. Ahelyett, hogy szakmai programot vagy hitelességet nyújtanának, az ellenzéki képviselőket sokkal inkább ez a színvonaltalan össze-vissza vagdalkozás jellemzi – mondta. Dúró Dóra hangsúlyozta azt is, az igaz­ságügyi bizottságnak alaposan ki kell vizsgálnia, hogy Handó Tünde mennyiben végezte tevékenységét a törvényeknek megfelelően.

Ismert: nem először bukik le a balliberális ellenzék, hogy részéről csupán álszentség a nők tiszteletének hangoztatása. Tavaly februárban szintén egyetlen politikusuk sem volt hajlandó elítélni, hogy Juszt László politikai prostituáltnak, míg az MSZP akkori alelnöke, Gőgös Zoltán undorító féregnek nevezte Lévai Katalint, a Medgyessy-kormány esélyegyenlőségi miniszterét, miután bejelentette, hogy pártja, a Lendülettel Magyarországért is elindul az áprilisi választáson.

A balliberális ellenzék akkor is hallgatott, amikor Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid lapunkban idézhetetlen stílusban lényegében nemi erőszakkal fenyegette meg saját beosztottját. Az Áder János államfőről penetráns módon beszélő Nagy Blankát ugyanakkor nyílt levélben vette védelmébe valamennyi ellenzéki képviselőnő, amikor a diáklány „szókimondását” a kormánypárti sajtó nem hagyta szó nélkül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.