A kormány idén is ingyenesen biztosítja a tankönyveket

Rétvári Bence kiemelte, hogy közel 13 milliárd forint kiadást vesz le az iskoláskorú gyermeket nevelő családok válláról a kormány.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 02. 11:13
null
Naponta közel 500 iskola jut hozzá az ingyenes tankönyvekhez a hónap végéig Fotó: Magyar Nemzet Forrás: Havran Zoltan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le az iskolás gyermekeket nevelő családok válláról a kormány azzal, hogy idén is ingyenesen biztosítja az 1–12. osztályos nappali tagozatos tanulóknak a tankönyveket –mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Üllőn, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktárában tartott sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence emlékeztetett: az állam 2020 óta átvállalja az 1–12. osztályba járó valamennyi nappali tagozatos diák tankönyvének árát.

Naponta közel ötszáz iskola jut hozzá az ingyenes tankönyvekhez a hónap végéig
Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltan

Az államtitkár köszönetet mondott a Kellónak a járvány elleni védekezésben nyújtott segítségért. A szervezet közreműködésével jutottak el a lázmérők, fertőtlenítőszerek és más szükséges felszerelések az iskolákba.

– Nagy biztonságot jelent, hogy van egy állami ellátóhálózat, amely szükség esetén nemcsak a tankönyvek kiszállítását biztosítja, hanem segíti a járvány elleni védekezést – mondta Rétvári Bence.

A sajtótájékoztatón elmondták: a mintegy 13,3 millió tankönyvet augusztus 31-ig szállítják ki az iskolákba, amelyek 84 százaléka állami kiadvány. A könyvek csomagolásában és szállításának előkészítésében a Kello munkatársain kívül ötszáz diákmunkás is közreműködik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.