Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

Egy pakisztáni felségjelű repülőgép nem lépett rádiókapcsolatba a magyar polgári légiforgalmi irányítással – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Forrás: MTI2020. 02. 27. 23:49
null
Kecskemét, 2012. augusztus 20. A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázisának JAS-39 Gripen típusú vadászgépei repülnek kötelékben Kecskemétrõl Budapestre az augusztus 20-i dunai vízi és légi parádéra 2012. augusztus 20-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit egy pakisztáni felségjelű repülőgép miatt, mert nem lépett rádiókapcsolatba a magyar polgári légiforgalmi irányítással – közölte a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön késő este az MTI-vel.

A repülőgép a Nagy-Britannia-Pakisztán útvonalon haladva lépett be Magyarország légterébe február 27-én az esti órákban. Mivel a repülőgép már a cseh légtérben sem létesített rádiókapcsolatot az ottani hatóságokkal, ezért a cseh légierő gépei a magyar határig kísérték a pakisztáni Boeing 777-es repülőt.

A jelzés után a magyar Gripen-pár azonnal a levegőbe emelkedett, azonosította a repülési irányt folyamatosan tartó utasszállítót, amelyet kikísértek az ország légteréből.

A vadászgépek ezt követően visszatértek kecskeméti bázisukra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.