Sargentini semmit nem tud Magyarországról

Judith Sargentini semmit nem tud Magyarországról – reagált az uniós zöldpárti képviselő videóüzenetére Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken szintén videóban, amelyet a 888.hu közölt.

Forrás: MTI2019. 04. 19. 13:30
null
A holland EP-képviselő alaptalanul támadta hazánkat Fotó: Fred MARVAUX Forrás: Európai Parlament
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár a videóban elmondta: Judith Sargentini ismét megtámadta Magyarországot. Hozzátette: Sargentini az a bevándorláspárti EP-képviselő, aki tavaly egy elítélő jelentést készített Magyarországról, ami „minősített hazugságok gyűjteménye”, és amelynek állításaira a magyar kormány pontról pontra válaszolt.

Az államtitkár úgy fogalmazott: Sargentini most a kollégáival együtt időt és energiát nem spórolva összedobott egy 15 perces videót, és most ebben a videóban támadja Magyarországot.

„Ez a videó pontosan olyan, mint a jelentése: hazugságokkal van tele, például elhangzik a videóban az alapállítás, miszerint ez a vita nem a migrációról szól. Hát dehogynem, mindannyian tudjuk, hogy arról szól” – fogalmazott az államtitkár.

Menczer Tamás szólt arról is, hogy Judith Sargentini azt állítja, „kitessékelték a külügyminisztériumból”, azonban a valóság az, hogy „amikor Sargentini asszony megjött, udvariasan bekísértük, a tárgyalás után udvariasan kikísértük, a megbeszélés során pedig végtelenül kedvesek voltunk vele”.

Mint mondta, semmi rendkívüli nem történt, a külügyminisztérium protokoll kijáratán keresztül hagyta el az épületet. „Egyvalami derült ki: az, hogy ez a nő semmit nem tud Magyarországról” – jegyezte meg az államtitkár.

A politikus kitért arra is, hogy Judith Sargentini nehezményezi, hogy őt az utcán újságírók kérdezték.

„Ez elég furcsa, hiszen eddig ő aggódott a magyarországi sajtószabadsággal kapcsolatban. Vagy lehet, hogy a sajtószabadságba az nem tartozik bele, hogy őt is lehet kérdezni” – jegyezte meg Menczer Tamás.

Az államtitkár kifejtette: Sargentini összességében azt mondja, megvéd bennünket, magyarokat. „Hogy kitől véd meg? Saját magunktól. Köszönjük, ebből nem kérünk, az ilyesmivel rosszak a történelmi tapasztalataink” – zárta videóját Menczer Tamás államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.