Schiffer András szerint eldékásodott az ellenzék

Az egykori LMP-alapító nem kímélte korábbi pártját sem, amelyről úgy vélekedett, csak akkor vannak vitái a DK-val, ha nem kapnak meg egy nyerhető körzetet vagy egy alpolgármesteri posztot.

Veres László István
2020. 03. 06. 11:48
null
A volt politikus a megalkuvás ellen posztolt Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ironikus hangvételű Facebook-posztot tett közzé Schiffer András szerdán, amelynek apropóját az adta, hogy Ungár Péter, az LMP (újkori nevén Zöldek) elnökségi tagja az ATV egyik műsorában szembehelyezkedett Gyurcsány Ferenc egy közös ellenzéki listát óhajtó álláspontjával. Ezt a költségvetési csalással vádolt DK-s Czeglédy Csaba így kommentálta: Az egyik legkártékonyabb „politikus”, Schiffer András szelleme még mindig kísért. Az aktív politikától már visszavonult ügyvéd erre azt írta: „Gyurcsány Ferencnek teljesen igaza van, közös ellenzéki lista kell. Sőt, az volna a legegyszerűbb […], ha valamennyien egyetlen O1G-pártban egyesülnének, de felőlem be is léphetne az összes többi a DK-ba. Az elmúlt két évben ugyanis az összes ellenzéki formáció hozzádékásodott a DK-hoz.” Az egykori LMP-alapító nem kímélte korábbi pártját sem, amelyről úgy vélekedett, csak akkor vannak vitái a DK-val, ha nem kapnak meg egy nyerhető körzetet vagy egy alpolgármesteri posztot. Kiosztotta az önfeladásban jeleskedő Jobbikot is, amelyről azt írta: az euró bevezetése után már a határon túliak szavazati jogát is megpiszkálnák. „Azon sem lepődnék meg, ha egyszer személyesen Gyöngyösi Márton antiszemitázna le” ‒ szúrt oda Schiffer, aki ezzel zárta sorait: „Kíváncsian várom a House of Cards magyar verzióját, a szavazatom pedig a Kutyapárté.”

A volt politikus a megalkuvás ellen posztolt
Fotó: Kurucz Árpád

„Megértem Schiffer András minden frusztrációját, hiszen lassan két éve a Fidesz-sajtót megszégyenítő lendülettel ekézi a teljes ellenzéki oldalt, ami – minden hibája ellenére – nemhogy gyengülne, de megtalálta az egypártrendszer leváltásához vezető utat. A véleményét tiszteletben tartom, és csak remélni tudom, hogy politikai állásfoglalása nem annak függvényében változik, hogy ügyvédként hány állami megbízást kap” ‒ reflektált a bejegyzésre az Azonnali.hu-n Gyöngyösi Márton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.