Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

Nem lett több a szennyvizekben mért koronavírus mennyisége az előző hét eredményeihez képes a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint.

Forrás: MTI2020. 08. 20. 19:01
null
Moszkva, 2020. augusztus 13. Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) által közreadott képen az új koronavírus okozta betegség, a Covid-19 elleni oltóanyag, a Gam-Covid-Vak előállításán dolgoznak az orosz Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet moszkvai laboratóriumában 2020. augusztus 6-án. A vírus ellen a világon elsőként bejegyzett vakcina árusítását a tervek szerint augusztusban elkezdik Szputnyik V néven. MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtök délután a Koronavírus.gov.hu oldalon.

Az egész ország területét lefedő szennyvízmintákból kimutatható SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatos friss adatok alapján, a vizsgált településeken a szennyvizekben mért örökítőanyag mennyisége az előző hét eredményeihez képest minden esetben stagnál – írták.

„A legfontosabb, hogy csak a magukat egészségesnek tartó, tüneteket nem mutató egyének álljanak munkába, menjenek közösségbe, különös tekintettel az egészségügyi, szociális és oktatási intézmények dolgozóira” – szögezték le.

Kiemelt figyelmet szükséges fordítani a higiénés szabályok betartására, az arc érintésének elkerülésére, az alapos szappanos kézmosásra vagy alkoholos kézfertőtlenítésre, a köhögési etikett betartására, a felületek rendszeres alapos fertőtlenítésére és a szellőztetésre, amellyel a jelenlegi alacsony járványügyi kockázat hatékonyan tovább csökkenthető – írták.

Hangsúlyozták továbbá, hogy a fertőzőképes vírusrészecskék nincsenek jelen a szennyvízben, a mintavételezés során a vírus örökítőanyagának jelenlétét vizsgálják, hogy az eredmények ismeretében célzott, pontosabb hatósági intézkedések történhessenek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.