Szájer József: Európa nem lehet erős, ha nem erősek a nemzetek

A Fidesz európai parlamenti képviselője kijelentette: „az európai egyesült államok rémálmát” a nemzetek megerősítésével meg kell akadályozni.

Forrás: MTI2019. 04. 05. 17:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője kijelentette: „az európai egyesült államok rémálmát” a nemzetek megerősítésével meg kell akadályozni. Európa nem lehet erős, ha nem erősek a nemzetek, ideje visszatérni az egyenrangú európai nemzetek szabad együttműködéséhez, ami már sok sikert hozott. Európa csak így őrizheti meg az erejét, és amikor Magyarország ezért harcol, akkor azt egész Európa érdekében teszi – hangoztatta.

Emlékeztetett: Magyarország saját elhatározásából csatlakozott az unióhoz, és a tagság ma is magas támogatottságot élvez. Ugyanakkor a csalódás a Nyugat receptjeinek mindenhatóságában felértékelte a józanészbe vetett hitet, az új tagállamok saját tapasztalatait, az önálló megoldások fontosságát. A „szolgai kopírozás” ideje lezárult, új szövetségeket kezdtek építeni – idézte fel.

Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szájer József kiemelte: ma már térségünk az európai növekedés motorja, ezért a régi tagállamok egyre idegesebbek, de a hibát bennünk keresik, nyomást akarnak ránk gyakorolni, és egyre több mindenbe bele akarnak szólni. Az EU egyes vezetői intézményesítik a kettős mércét, holott ez az együttműködés, az egyenrangúság legfőbb ellensége, aláássa a tagállamok és polgárok unióba vetett bizalmát – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.