Szakértő: Védelemstratégiai változtatásokra lenne szükség

Nem taktikai, hanem védelemstratégiai változtatások szükségesek az illegális migráció megállítása érdekében – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

Forrás: MTI2019. 06. 22. 16:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: a stratégiának a határok sérthetetlenségén kell alapulnia, amelyről minden európai állam alkotmánya és büntetőtörvénykönyve rendelkezik, Európa mégsem tartja be azokat.

A szakértő úgy véli, hogy az elit, Európa megvédése helyett, egyfajta Európa-ellenes stratégiát folytat, és amíg ezen nem változtatnak, hibavaló taktikai elemekben megegyezni. Szerinte amíg az európai vezetők nem mondják ki, hogy Európát támadás érte és hadban áll, addig a támadó erőkkel szemben a béke törvényei nem hatékonyak.

Földi László szerint, ha a vezetők valóban meg akarják oldani a migráció gondját Európában, akkor mindenhol le kellene zárni a határokat, és az illegálisan érkezett, törvényeket be nem tartó, integrálódni nem akaró migránsokat pedig ki kellene utasítani az unióból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.