Szándékosan árt az ellenzék és lakájmédiája

Zsiday Viktor befektetési elemző írása leleplezi a balliberálisokat.

2020. 04. 02. 14:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forintgyengülés okait kutatva leplezi le a balliberális ellenzék szándékos károkozását Zsiday Viktor befektetési elemző. Írásából világosan kiderül, hogy a 370 forintot is elérő euróárfolyam alakulásának semmi köze a gazdaság valós állapotához, annak politikai okai vannak. A politikai ok pedig nem más, mint a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvény megszavazása körül kirobbantott hisztéria, a hitlerezés, a diktátorozás, valamint Orbán Viktor és kormányának ismételt lejáratása a nemzetközi színtéren.

Ahogy Zsiday fogalmaz, a befektetők úgy tekintenek erre, mint amikor Palpatine szenátor a klón-háborús válságot kihasználva magához ragadta a hatalmat. Holott szerinte a kormány a parlamenti kétharmad birtokában eddig is azt tett, amit akart, de ez lényegtelen is, nem az számít ugyanis, mi a valóság.

A piaci árfolyamokat nem az objektív valóság, hanem a valóságról alkotott kép, a percepció, vagy még inkább annak változása vezérli. Ha pedig sok befektető gondolja azt, hogy Magyarország diktatúrává válik, akkor elkezdik kivonni a tőkét, így pedig a forint gyengülni fog – írta Zsiday.

Tehát még egyszer, lassan, hogy az összes gazember megértse.

A forintgyengülést az okozta, hogy a balliberális ellenzék és lakájmédiája telekürtölte a nyilvánosságot idehaza és szerte a világban azzal, hogy Orbán teljhatalomra tör, a világjárvány ürügyén végleg lerombolja a demokrácia és a jogállam maradékát is, és diktatúrát épít ki a romokon. Mindez pedig teljesen független attól, hogy az általuk aljas módon „felhatalmazási törvénynek” nevezett jogszabály körüli vitában kinek volt igaza, és kinek nem.

És ez csak az egyik súlyos következmény. Jól láthatóan felerősödött ismét az Európai Néppárt és a felfüggesztett státuszú Fidesz vitája a kizárásról, nyüzsögnek újra a hetes cikkely ostoba szerelmesei, és az oly nagyon polgári konzervatív Tusk vírusnak nevezi a magyar miniszterelnököt. Ahelyett, hogy a bőszen emlegetett szolidaritás jegyében azon gondolkodnának, milyen segítséget tudnának nyújtani a járvány elleni védekezéshez a tagállamoknak. Ha rettenetesen megkésve is…

S ha már Zsiday a Csillagok Háborújából hozott hasonlatot, akkor villantsunk fel egy képet mi is a filmből: ott ül a halálcsillag kényelmes foteljében a fekete csuklyás szörnyeteg, nézi az eseményeket az elé vetített hologramon, és elégedetten vigyorogva jegyzi meg, minden a terv szerint halad. Amíg a hülyék Orbán Viktort diktátorozzák, addig az ő kiléte és szándéka ugyanis homályban marad.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.