Szétesett a baloldali pártok összefogása Kőbányán

Meghiúsult az ellenzéki összefogás a X. kerületben, ahol korábban úgy tűnt, a fideszes polgármesternek, D. Kovács Róbertnek csak egy kihívója lesz, az ellenzék által támogatott Somlyódy Csaba személyében.

2019. 08. 22. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghiúsult az ellenzéki összefogás Budapest X. kerületében, ahol korábban úgy tűnt, a fideszes polgármesternek, D. Kovács Róbertnek csupán egy komoly kihívója lesz az ellenzéki szivárványkoalíció által támogatott Somlyódy Csaba személyében. A napokban viszont Tóth Balázs, a X. kerületi LMP vezetője bejelentette, hogy pártja külön indul a városrészben. Tóth most úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy az összes kőbányai választókerületben indítanak jelölteket, és az a stratégiájuk, hogy az így szerzett szavazatokkal minél több képviselőt próbálnak bejuttatni a kompenzációs listáról.

Tóth Balázs korábban egy Facebook-posztban arról írt, hogy értesülései szerint Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője vétózta meg személyét. Mint kifejtette: az ellenzéki megállapodás szerint az LMP-nek minden kerületben járt volna legalább egy-egy képviselői hely, ám őt végül arra kérték, ne induljon. Tóth erre csak akkor lett volna hajlandó, ha cserébe alpolgármesteri tisztséget kap – amihez nem szükséges, hogy megválasztott képviselő legyen. Ezt a kérést vétózta meg a DK-s politikus. – Nem tudom, hogy mit gondoljak erről, nem ismerjük egymást. A felsőbb szinteken történhetett valami gubanc – fogalmazott lapunk kérdésére az LMP-s politikus.

Gy. Németh Erzsébet kérdésünkre csak annyit mondott, hogy „mi nem pozíciókat osztogatunk, hanem a megfelelő jelölteket akarjuk állítani, akik legyőzhetik a Fideszt és Kőbányán Kovács Róbertet”. Tóth Balázs szerint az történhetett, hogy valaki befeketíthette őt a DK-s politikusnál.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy elképzelhető: a Jobbik is külön indul Kőbányán. Kérdésünkre a Jobbik helyi vezetője, Tubák István hangsúlyozta, hogy még folynak az egyeztetések, amelyek legkorábban ma hozhatnak eredményt.

A Jobbik jelenleg tehát a baloldali összefogással, az MSZP-vel, a DK-val, a Momentummal és a Párbeszéddel tárgyal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.