Szétesőben az egri balliberális ellenzéki összefogás

Mirkóczki Ádám polgármester menesztette a rokonát, Mirkóczki Zita alpolgármestert, aki az MSZP egri elnöke.

2020. 05. 07. 11:44
null
Mirkóczki Ádámnak a kormányfő ambícióival is baja volt Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ez az első repedés az egri balliberális ellenzék szedett-vedett csapatában, a gond az, hogy ezeknek a belső csatározásoknak nem most lenne itt az ideje, és ezt járvány idején a város sínyli meg – így kommentálta a Magyar Nemzetnek Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP egri frakcióvezetője, hogy a napokban Mirkóczki Ádám polgármester menesztette a rokonát, Mirkóczki Zita alpolgármestert, aki egyébként az MSZP egri szervezetének elnöke is. A politikust Farkas Attila (MSZP) követte az alpolgármesteri székben. A kérdésre, hogy jobb vagy rosszabb az új alpolgármester elődjénél Oroján Sándor annyit mondott a Magyar Nemzetnek, hogy a negatív számok között is lehet relációt keresni, de a lényeg itt az, hogy mindkettő mínusz, az egészből csak elvesz.

A témában cikket közölt az Egerhírek.hu internetes hírportál, amely idézte Érsek Zsolt, az MSZP korábbi megyei elnöke szavait a témában. Az MSZP korábbi megyei elnöke a portálnak kijelentette: hiba volt lecserélnie az unokatestvérét Mirkóczki Ádámnak, mert így már egyetlen önkormányzati tapasztalattal bíró személy sincs az alpolgármesterek között.

Érsek Zsolt szerint felháborító az is, hogy Mirkóczki Ádám anélkül kezdeményezte Mirkóczki Zita menesztését, hogy a lépést akár az MSZP megyei, akár az országos elnökségével egyeztette volna, ami érdekes helyzetet teremthet az ellenzéki összefogás oldalán. További bonyolítja a helyzetet: Mirkóczki Zita amellett, hogy a szocialisták helyi vezetője, még a Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-DK összefogását megtestesítő Egységben a Városért Egyesület (EVE) elnöke is, így ez utóbbiból következik, hogy az egyesületen belül Ádám felett áll – írja az Egerhírek.hu.

Érsek Zsolt személyes véleménye szerint az MSZP komoly árat fizethet azért, hogy önfeladása árán is szemet huny a jobbikos polgármester diktatórikus vezetői magatartása felett. Meggyőződése, hogy ha most lennének az önkormányzati választások, akkor az Egységben a Városért Egyesület (EVE) polgármester-jelöltje már nem Mirkóczki Ádám lenne. – Az EVE-n beüli rendkívüli feszültség nem tartható a következő önkormányzati választásig, sőt a 2022-es országgyűlési választásokkor ezen bukhat a választókörzet – hangsúlyozta az Egerhírek.hu portálnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.