Szlávik: Amíg nincs vakcina, addig csak egy védekezés van

A napi tíz-harminc kiszűrt esetnél akár tízszer-hússzor több fertőzött is lehet hazánkban.

Forrás: MTI2020. 08. 03. 9:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vakcina kifejlesztéséig csak a már megszokott módokon: maszkhasználattal, kézfertőtlenítéssel, távolságtartással és a külföldről hazatérők ellenőrzésével lehet védekezni a koronavírus-fertőzés ellen – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakember úgy vélekedett, Magyarországon jól védekeznek az emberek, hiszen a napi tíz-harminc új eset nem sok, ám tudni kell azt is, hogy ezek csak a kiszűrt esetek, ennél tízszer-hússzor több fertőzött is lehet. – Ez azt mutatja, hogy a vírus még mindig velünk van, és az úgynevezett első hullám még nem ért véget, hiszen nem nulla az esetszám, és meg kell akadályozni, hogy több legyen – hangsúlyozta. Hozzátette, mára az is világossá vált:

nem lehet arra számítani, hogy a vírus a nyári melegben eltűnik, ezért a védekezést egész évben fenn kell tartani.

Szlávik János kitért arra is, hogy jelenleg több mint száz vakcina van kísérleti szakaszban a világon, közülük öt-hatot már embereken tesztelnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.