Szociálisápoló-képzés indul Marcaliban

A koronavírus-járvány hatása minden eddiginél jobban indokolja az egészségügyi szakemberek képzésének szélesítését

2021. 05. 04. 19:24
null
A kormánynak fontos a szakápolók, nővérek, munkások anyagi és erkölcsi elismerése Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként a marcali tagintézményében indít szociálisápoló- és gondozóképzést esti oktatáson a Siófoki Szakképzési Centrum (SSZC) a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal együttműködésen – értesült a Magyar Nemzet.

A koronavírus-járvány rámutatott, hogy szélesíteni kell az egészségügyi szakemberek képzési rendszerét
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A május 10-én induló képzés államilag finanszírozott és az intézményhez nem tartozik beiskolázási körzet, így Somogy megyén túlról is jelentkezhetnek a gondozói munka iránt elkötelezettséget érző személyek.

Az elméleti oktatás a siófoki szakképzési központ marcali tagintézményében zajlik majd, a gyakorlati oktatást pedig a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház (KMK) marcali tagintézménye látja el.

Korábban az ország több gimnáziumában is indult egészségügyi szakirányú képzés, ám ezek évtizedekkel ezelőtt megszűntek. Szamosi Lóránt, a siófoki intézmény kancellárja és Móizs Mariann kórház-főigazgató széleskörű és hosszú távú együttműködést tervez – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.