Szükség van azokra, akik a keresztény közösségek élére állnak

Rétvári Bence adta át a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium tizenegy diákjának a Morus-díjat, a nekik alapított Vezetőképző Akadémiát eddig nyolcszázan végezték el.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 24. 15:30
RTVRI Bence
Márianosztra, 2020. június 25. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minsztériumának parlamenti államtitkára beszédet mond az egykori pálos kolostor helyén létesített emlékhely felavatásán Márianosztrán 2020. június 25-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy diáknak adta át a Morus-díjat idén Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium ballagási szentmiséje után.

A Morus-díj kuratóriumának tagjaként és a díj egyik alapítójaként az államtitkár kiemelte:

ma a keresztény a legüldözöttebb vallás a világon, és ugyan Európában nem üldözik fizikailag a keresztényeket, azonban intrikával vagy más módon sokszor kipellengérezik őket.

– Ez nem könnyű helyzet, ilyenkor szükség van olyanokra, akik a katolikus, keresztény közösségek élére állnak és megszólalnak a nyilvánosság előtt – mondta, hozzátéve, hogy a Morus-díjjal ezt ismerik el.

Rétvári Bence arra emlékeztetett, hogy bár a kereszténységet sokan üldözték, az nem tűnt el, hanem erősebb lett

A politikus rámutatott, hogy a következő években olyan értékeket kell majd megvédenünk, amelyeket most természetesnek gondolunk. – Nem gondoltuk, hogy amiatt megbélyegezhetik az embert, hogy azt mondja: az anya nő, az apa férfi – emlékeztetett.

Rétvári szerint bár az egyházat sokan üldözték, ez nem tüntette el, hanem erősebbé tette. Ezért szükség van olyan emberekre, akik büszkén vallják hitüket és büszkén állnak szakmájuk közösségének élére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.