Szűts Ildikót az általa megnevezett műszaki igazgató cáfolja

Megerősítette lapunknak a BGYH korábbi műszaki igazgatója, hogy nem ő adott utasítást a Széchenyi fürdő műemlék kabinjainak elbontására. Szendvei Balázs ezzel cáfolta a baloldali városvezetés által kinevezett új vezérigazgató kijelentéseit, s szavai szerint a visszafordíthatatlan pusztításhoz az vezethetett, hogy Szűts Ildikó meggondolatlanul leépítette az évekig jól működő műszaki fejlesztési osztályt.

2020. 08. 20. 7:07
null
Márciusban, az új műszaki igazgató hivatali ideje alatt bontották le a műemléki kabinokat.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) előző műszaki vezetője is cáfolja a vállalat jelenlegi vezérigazgatójának szavait a Széchenyi fürdő tavasszal elbontott műemlék kabinjaival kapcsolatban. Míg a Karácsony Gergely-féle fővárosi vezetés által februárban kinevezett Szűts Ildikó azt állította lapunknak, hogy a vállalat előző műszaki vezetése rendelte el a bontást, addig Szendvei Balázs, aki márciusig töltötte be ezt a pozíciót, a Magyar Nemzetnek nyilatkozva kategorikusan cáfolta ezt.

– A bontás bizonyíthatóan 2020 márciusának első tíz napjában történt, amikor már az új műszaki igazgató töltötte be hivatalát.

Ha lett is volna tőlem eredő bontásra utaló utasítás, akkor is lett volna módja azt leállítani. Valószínűleg azért nem állította le, mert nem volt ilyen szándék a részünkről. Azt is fontos megjegyezni, hogy a bontást a BGYH saját gárdája végezte, amely nem tartozik a műszaki-fejlesztési igazgatóság irányítása alá, így nekik utasítást sem adhattunk – nyomatékosította az építészmérnök szakember.

Márciusban, az új műszaki igazgató hivatali ideje alatt bontották le a műemléki kabinokat, amihez a hatóságtól nem kértek engedélyt.

Mint megírtuk, Szűts Ildikó azt sem tudta, hogy műemlékként tartották nyilván az elbontott kabinokat, holott ezt Budapest Főváros Kormányhivatala is megerősítette lapunk kérdésére. Arra is kitértek, hogy

a kormányhivatalhoz mint illetékes örökségvédelmi hatósághoz a női öltözők átalakításával kapcsolatban megkeresés nem érkezett, és a hivatal engedélyt sem adott ki semmilyen átalakításra.

Ráadásul a vezérigazgató nagyjából hetven évet tévedett a kabinsor megépítésének dátumával kapcsolatban: azt állította, hogy a 90-es években alakították ki a kabinokat, ám a Széchenyi fürdő belső műemléki jegyzéke és a kormányhivatal tájékoztatása szerint is az 1920-as években készültek.

Szendvei Balázs arra is kitért:

az új vezérigazgató teljesen leépítette a műszaki fejlesztési osztályt, amely hatéves működése alatt sikeresen látta el a feladatát.

– Ez talán meg is magyarázza, hogy miként történhetett meg a visszafordíthatatlan pusztítás egy kiemelt műemlék épületben. A csapatot hat év alatt sikerült egésszé kovácsolni, és végig jól működött. Mára ebből a gárdából senki sem maradt, senki munkájára nem volt szükség. A műszaki ellenőri gárda színvonalát jól jellemzi, hogy mára már a konkurencia és a versenyszféra azonnal beszippantott mindannyiunkat – fejtette ki Szendvei Balázs. Közben azt is megtudtuk, hogy a júliusban nyitva tartó kilenc fürdő árbevétele mindössze 42 százaléka volt a tavalyi bázisidőszakban elért összegnek, ami jóval alatta marad a nagyobb vidéki fürdők eredményének.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.