Tatára érkeznek a honvédség első Leopard harckocsijai

Keddről szerdára virradóra közúti trélereken szállítják Tatára a honvédség új harckocsijait.

Forrás: MTI2020. 07. 20. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A honvédség új harckocsijainak szállítása miatt kedd estétől katonai konvoj halad át több forgalmas útszakaszon – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel. Közleményük szerint tervezetten kedd este 10 óra és szerda reggel 6 óra között szállítják a Magyar Honvédség új Leopard 2A4 harckocsijait Hegyeshalom határátkelőhelytől az M1-es autópályán a 67-es számú kihajtó felé, az 1-es számú főúton a tatai laktanyába.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel méretük és sebességük, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják – írta a HM.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.