Terrorelhárítók ébresztője a szállodában

Jogerős börtönbüntetése elől szökött meg egy férfi, de a budapesti rendőrök kinyomozták, hogy egy zuglói szállodában húzta meg magát. A betörések miatt elítélt bűnöző korábban egy fegyvert is ellophatott, és nem lehetett kizárni, hogy ezt akár használtja is. A szökevényt ezért a Terrorelhárítási Központ állig felfegyverzett munkatársai fogták el.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 08. 11. 20:12
null
Budapest, 2011. december 19. A Terrorelhárító Központ (TEK) bevetési egységének tagjai fedezék mögött bújnak Budapest X. kerületében, az Újhegyi úton, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Oktatási Központja elõtt, ahol egy feltételezett túszejtési gyakorlat szimulációját tartják. A gyakorlaton egy iskolai lövöldözést követõ túszmentést szimuláltak kommandósok, rendõrök, mentõk és tûzoltók. MTI Fotó: Beliczay László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével augusztus 6-án éjjel egy zuglói hotelszobában fogták el a 29 éves V. Dávidot. A fiatal férfi ellen az Egri Törvényszék lopás miatt bocsátott ki elfogatóparancsot.

Az idén tavasszal jogerőre emelkedett ítélet szerint az elítéltnek július elején kellett volna bevonulnia az egri börtönbe. Három és fél évre ítélte a bíróság vagyon elleni és erőszakos jellegű bűncselekmények miatt, betörések és zsarolások is terhelték a számláját.

A férfi az átverésekhez is értett, saját cimboráit is becsapta, emiatt meg is fenyegették. V. Dávid a rendőrség információi szerint ezekre az üzengetésekre azt válaszolta, nem igazán fél, az egyik betörésnél szerzett egy fegyvert, ha kell, használni is tudja.

A férfi ellen az Egri Törvényszék július 21-én adta ki az elfogatóparancsot, azóta megpróbált elrejtőzni a hatóságok elől, barátoknál, majd kisebb szállodákban húzta meg magát. Ismerősei szerint külföldre akart szökni, de ehhez nem volt elég pénze. A BRFK körözött bűnözők elfogására, tartózkodási helyének megállapítására szakosodott célkörözési osztálya munkatársainak sikerült beazonosítani, augusztus elején melyik kis pesti hotelben talált magának búvóhelyet. A férfinál ekkor már ott lehetett az említett pisztoly is. Mivel feltételezhető volt, hogy a fegyvert használhatja is, az elfogásához a nyomozók felkérték a Terrorelhárítási Központ bevetési egységét.

A speciálisan kiképzett rendőrök csoportja figyelte a szökevény mozgását, hogy mikor fekszik le, mikor kapcsolja le a villanyt szobájában, kiszámították, mikor aludhatott el, és álmában lepték meg.

Ha lett volna nála fegyver, akkor sem lett volna ideje használni, a terrorelhárítók rátörték az ajtót, három másodpercen belül már meg is bilincselték. V. Dávid elmondta, nem volt pisztolya, azt csak azért mondta, hogy elriassza az ellenlábasait.

A rendőrök V. Dávidot – elfogását követően – a neki kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol megkezdte jogerősen kiszabott büntetését. A szabadságvesztés elől való szökés miatt a büntetése minden napját le kell töltenie, nem számíthat semmiféle kedvezményre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.