Trianon: Fogadj a szívedbe egy elcsatolt települést!

A Trianonban elcsatolt magyar területek megismerésére indított kezdeményezést Surján László.

Forrás: fogadjszivedbe.chartaxxi.eu2020. 12. 14. 19:33
null
Le leéé Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fogadj a szívedbe egy Kárpát-medencei települést! címmel indított kezdeményezést a Trianonban elcsatolt magyar területek megismerésére Surján László. A Charta XXI megbékélési mozgalom alapítója szerint a kormányzati munka szempontjából örvendetes fejlemény, hogy Magyarország elszigeteltsége véget ért, de a polgárok szintjén sajnos ez még nem érződik, akik ráadásul a sok évtizedes elzártság és hiányos közoktatás miatt nagyon keveset tudnak egymásról. Pedig az ismeret a szeretet alapja – hangsúlyozza a rendhagyó akció kezdeményezője, aki arra buzdít, hogy

fel kell számolni a határokon kívülre került magyarok magára maradottságát, és élővé kell tenni a magyar–magyar kapcsolatokat.

El kell hárítani a trianoni átkot! Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Fogadj a szívedbe egy Kárpát-medencei települést! akció célja továbbá, hogy a magyarok megismerjék a Kárpát-medence gazdagságát: feltárva tájai szépségét, meglátva épített öröksége nagyszerűségét, művészeti kincseit és nem utolsósorban megszeretve a benne lévő embereket.

Bár a jelentkezők számára nincs semmilyen komolyabb megkötés, Surján László mégis azt javasolja, hogy

az anyaországiak az elszakadt területekről válasszanak, a határon kívül élők pedig az anyaország felé forduljanak.

Az oldalon olvasható leírás alapján fontos, hogy egy települést csak egy személy választhat ki, akinek viszont több kapcsolata van, az több településre is bejelentkezhet. A Kárpát-medence településeinek nevei a Fogadjszívedbe.chartaxxi.eu honlapon országonként, s azon belül közigazgatási egységenként érhetőek el.

A kezdeményezéssel kapcsolatos tovább részletek IDE kattintva érhetőek el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.