Trianont relativizálni szaftos, címlapos sztori a ballib agymosó gépezetben

Egy megdöbbentő szellemi (történelmi?) rombolási kísérletsorozat újabb része látott napvilágot.

Nagy Árpád
2020. 01. 08. 10:12
null
Forrás: KÉPERNYŐFOTÓ HVG
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik legolvasottabb magyar nyelvű online portál (Hvg) szólította meg az MTA köztestületének történész tagját, a Politikatörténeti Intézet főigazgatóját, akinek szomorúan egyoldalú gondolatsorát nehéz másképp értékelni, mint egy megdöbbentő szellemi (történelmi?) rombolási kísérletsorozat részét, tudva, hogy a „szintén zenész” ÉS-ben hasonlóan vérlázító módon igyekeztek a minap megközelíteni a témát. (Erről itt olvashatnak.)

Különösen egy Egry Gábor-i gondolatot volna bűn szó nélkül hagyni. Idézzük.

„Miért ne lehetne, hogy valakinek akár közömbös legyen június 4-e? Hogy nem tekinti ma már tragédiának? Hogy azt gondolja, a kisebbségek problémáinak megoldásához nem szükséges a Trianonért való szimbolikus kárpótlás.”

Úgy tűnik, Trianont relativizálni, a határon túl rekedt magyarok évszázados elnyomását végképp eltörölni, az bizony következmények nélküli szaftos, címlapos sztori a ballib propagandában!

A megszólaló, Egry Gábor pedig egy kiemelten közhasznú intézmény, a Politikatörténeti Intézet főigazgatója, ráadásul nem a román, nem is a szlovák, szerb vagy horvát, esetleg az Ukrán Tudományos Akadémia tagja, hanem a Magyar Tudományos Akadémiáé! Egry, aki nyilvánvalóan nem képes felfogni azt, hogy több millió magyar évszázados szenvedésére, elnyomására és „eltűnésére” – a tragédia talán még enyhe kifejezés is, – az soha, egyetlen magyarnak sem lehet közömbös.

És ne is feltételezzük Egryről, hogy ezt képes felfogni, de mégis provokál, mert az nagyon messzire vezetne.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.