Ukrán embercsempészt fogtak a rendőrök

Győrben fogták el az ukrán embercsempészt, aki négy illegális migránst próbált Ausztriába eljuttatni.

2020. 08. 11. 7:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogtak egy ukrán embercsempészt a rendőrök hétfő éjszaka, a férfi négy illegális migránssal az autójában tartott Ausztria felé – számolt be róla a Police.hu. A portál tájékoztatása szerint a rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján állítottak meg egy lengyel honosságú gépkocsit éjfél körül az M1-es autópályán, Győr térségében. A járműben az ukrán sofőrön kívül négy, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

Az embercsempészek rendszeresen próbálnak Ausztriába juttatni migránsokat (képünk illusztráció)
Fotó: Police.hu

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a sofőrt és a külföldieket is előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra. A elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.