Új Covid-betegellátó részleggel bővült a pulmonológiai intézet

Az intézet egyik szárnyát 360 millió forint állami támogatással újították fel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 04. 14:20
KÁSLER Miklós
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy új Covid-betegellátó részleggel bővült az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet – jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós ismertette: a felújított részlegen négy intenzív terápiás kórtermet és öt rehabilitációs kórtermet alakítottak ki.

Az eddig használaton kívüli, 550 négyzetméteres épületben teljes körű felújítást végeztek, amelyet 360 millió forintból valósítottak meg.

A kormány a járványellenes küzdelem részeként negyven intézmény fertőtlenítő takarítását és különböző mértékű felújítását indította el – emlékeztetett a miniszter. A Korányiban végzett beruházás részeként az eddig használaton kívüli épületben kicserélték az ajtókat, ablakokat és a burkolatokat. Felújították az elektromos hálózatot, klimatizálták a kórtermeket és a személyzeti helyiségek is megújultak. A felújított szárnyban elvégezték a zárófertőtlenítést, így már alkalmas a betegek fogadására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.