Vádat emeltek a soroksári futónő gyilkosa ellen

Magyar Nemzet
2019. 07. 04. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aljas célból elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kifosztás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfi ellen – jelentette be tegnap Ibolya Tibor főügyész. A vádirat szerint a jelenleg is letartóztatásban lévő 40 éves férfi 2013. szeptember ­25-én, napnyugta után a XXIII. kerületi Szigetdűlő középső útján, a kerékpárúton rátámadt az arra futó nőre.

A 36 éves nőt a kerékpárúton és egy közeli bokros területen szexuálisan is bántalmazta, majd megölte. A férfi ezután elvette a nő mobiltelefonját, és távozott. A főügyész közleménye szerint a törvény a bűncselekményeket tíz évtől huszonöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Mint arról beszámoltunk, a több mint öt évig tartó, minden részletre kiterjedő, aprólékos nyomozás során a rendőrök 391 tanút hallgattak ki, több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg. Így került képbe 2018 őszén az akkor büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott R. Szilveszter.

Az áttörést a genetikai vizsgálat hozta, miután a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a férfi DNS-ét összevetette a helyszínen rögzített genetikai anyagmaradványokkal, ami a többi bizonyítékkal együtt egyértelműen megalapozta az R. Szilveszterrel közölt gyanút.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.