Varga Judit egyetértett Angela Merkellel

Az igazságügyi miniszter szerint is aggályos a Twitter döntése, amellyel felfüggesztette Donald Trump fiókját.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 01. 11. 20:47
null
2020.09.16. Budapest Varga Judit Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes mértékben osztom Merkel kancellár asszony véleményét, miszerint aggályos, hogy a Twitter zárolta Donald Trump felhasználói fiókját – írja bejegyzésében Varga Judit. Az igazságügyi miniszter leszögezte:

– Nem tisztem más állam belpolitikájának a kommentálása, azonban van, ami felett nem lehet elsiklani.

Az elmúlt pár napban új szintet lépett a magáncenzúra, és eddig példátlan módon sújtott le.

A digitális imperializmusban immáron nem számít, hogy az ember egy átlag felhasználó vagy éppen a világ vezető hatalmának demokratikus úton megválasztott elnöke, ugyanis kiderült, hogy mindkettőt egyetlen gombnyomással el lehet hallgattatni

– fejtette ki a tárcavezető.

– Mindez rávilágít, hogy valójában mennyire kiszolgáltatottak vagyunk a liberális közösségi média globális kontrolljának – hívta fel a figyelmet a miniszter.

Lapunk is beszámolt arról, hogy a magyar kormány egy tagjának fiókja ellen tevőlegesen is fellépett a Twitter. Kovács Zoltán államtitkár közölte, hogy kétszáz követőjétől fosztotta meg a közösségi oldal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.