Veszprémi polgármester: Méltán kérhetjük újra a bizalmat a város polgáraitól

A mögöttünk hagyott öt esztendő Veszprém rendszerváltás utáni történetének egyik legsikeresebb időszaka volt – jelentette ki Porga Gyula.

Forrás: MTI2019. 08. 21. 14:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mögöttünk hagyott öt esztendő Veszprém rendszerváltás utáni történetének egyik legsikeresebb időszaka volt – jelentette ki a város kormánypárti polgármesterjelöltje a Fidesz-KDNP pártszövetség helyi választókerületi jelöltjeit bemutató szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján.

Porga Gyula – aki jelenleg is a város polgármestere – az elmúlt öt év sikerei miatt bízik abban, hogy méltán kérhetik újra a bizalmat a megkezdett munka folytatásához az októberi helyhatósági választásokon.

Kiemelte: nincs olyan területe a városnak, ahol ne történtek volna jelentős beruházások az elmúlt években. Egészségügyi, oktatási intézmények épültek és újultak meg, utakat, kerékpárutakat építettek és sikereket értek el a közösségépítésben is – közölte.

A különféle magyarországi élhetőségi rangsorok mindegyikében az első három között szerepel a város, az európai virágosítási versenyben arany minősítést, a Séd-völgyi rehabilitációért különdíjat vehettek át, valamint Veszprém elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet is 2023-ra – mondta Porga Gyula.

A következő ciklus feladatai között a kormánypárti polgármesterjelölt az Európa kulturális fővárosa program sikeres végrehajtását, a Modern városok programban előttünk álló fejlesztések megvalósítását, illetve a Veszprém integrált városfejlesztési programjában megfogalmazott célok elérését nevezte a legfontosabbnak.

Porga Gyula kiemelte: fontos, hogy egy képviselő-testület leképezze a város társadalmát, ezért képviselőjelöltjeik egyharmada nő, és szintén harmaduk 35 év alatti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.