Vitézy Dávid: Karácsonyék a közlekedők dolgát nehezítik meg

Egy átszállásmentes közlekedési csomópontot lehetett volna létrehozni a Blaha Lujza téren, aminek előnyeit a Józsefváros és Kőbánya felé utazók különösen élvezhették volna – véli Vitézy Dávid. Karácsonyék új terve ezt áthúzza. Továbbra is caplatni kell majd a 28-ashoz meg a 62-eshez. Cserébe ültetnek még fát.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 01. 23. 14:05
null
A főváros baloldali vezetése megfúrta, hogy őszre így nézzen ki a Nagykörút szíve Forrás: budapest.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesen figyelmen kívül hagy a Blaha Lujza tér újratervezésével a főváros vezetése egy olyan alapvető várostervezési elgondolást, amely több tízezer ember napi gondját oldaná meg – erre Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója mutatott rá Facebook bejegyzésében. A probléma az, hogy akik a metrótól, a Buda felől érkező buszoktól, vagy a 4-es villamostól tartanak Józsefvároson át Kőbánya felé (28-as, 37-es, 62-es villamos), azoknak állandóan gyalogolniuk kell a végállomásig, és természetesen ez fordított irányban is igaz. Azzal a tervezéssel, amely a Tarlós-korszakban kezdődött, ezt a problémát át lehetett volna hidalni, ráadásul kaput lehetett volna nyitni egy másik terv megvalósulása felé: a Rákóczi úti közlekedés kiépítéséhez Újpalota irányába.

A Blaha Lujza tér látványterve a Rákóczi úti fasorral
Fotó: Építész Stúdió

Úgy tűnik azonban, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és csapata ezzel nem törődik. Eleve több mint egy év csúszással látnak hozzá a Blaha Lujza tér átépítéséhez olyan új tervekkel, amelyekből ezek az észszerű megfontolások hiányoznak.

Ezért volna észszerű az újjáépülő téren új végállomást létrehozni Fotó: Facebook/Vitézy Dávid

A Blaha Lujza tér felújításának áttervezését semmilyen társadalmi vita és egyeztetés nem előzte meg, a kivitelezésre szóló tendert a BKK úgy írta ki, hogy az aktuális tervek még csak nem is nyilvánosak” – fogalmazott Facebook-posztjában Vitézy Dávid.

A jelenleg ismerhető elképzelések szerint, mint azt a Magyar Nemzet megírta, olcsóbb és fapadosabb lesz a kivitelezés, egy sor olyan projektelem kimarad, ami emelte volna ennek, a Budapest számára rendkívül fontos csomópontnak a színvonalát. Karácsonyék annyit azért megígértek, hogy ültetnek még fákat.

[embed]https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/3612758718793208[/embed]

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.