Wichmann Tamás utolsó nyilvános szereplése – Videóval

Wichmann Tamás története tele van sikerekkel és győzelmekkel, hisz kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes és egyszeres bronzérmes. Ő volt a kenu koronázatlan királya.

Forrás: Facebook2020. 02. 13. 8:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wichmann Tamás története tele van sikerekkel és győzelmekkel, hisz kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes és egyszeres bronzérmes. Ő a kenu koronázatlan királya – így méltatták 2019-ben Az Év Sportolója Gálán. Wichmann ekkor megkapta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) közös életműdíját. A díj átvétele után beszédében a következőket mondta:

Kapcsolódó anyagok

Wichmann Tamás élete képekben

Elment a kenukirály – nekrológ

Elhunyt Wichmann Tamás

„Rengeteg szép élmény gyűlt bennem össze, és rengeteg emlék ülepedett meg bennem, ami hihetetlenül jó érzéssel tölt el. A 61 év alatt a sportban, a válogatottban eltöltött 20 év, és az utána eltöltött néhány esztendő ami 35 évet jelent megint, rengeteg gyerekkel tanítottam meg a lapát helyes kezelését, és hát odáig jutottunk, hogy most elszállt fölöttem az idő” – mondta a beszédében.

Utolsó nyilvános szereplésekor az olimpiára készülőknek is üzent: – Minden egyes sportolónak, edzőnek, vezetőnek kívánok a felkészülés és a versenyek során nagyon jó egészséget, erőt, tehetséget, szerencsét, kitartást és azt a kis hazafiságot, amellyel mindannyiunk kell, hogy rendelkezzen – hangsúlyozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.