időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

A Novitec kérésre bearanyozza a McLaren 765 LT kipufogórendszerét

Forrás: Autó-Motor
2021.02.02. 13:22
borítókép

A McLaren kínálatán belül a 765 LT egy könnyített és nagyobb teljesítményű modell, de a Novitec tuningcég még tovább tudja fokozni...

A McLaren kínálatán belül a 765 LT egy könnyített és nagyobb teljesítményű modell, de a Novitec tuningcég még tovább tudja fokozni – olvasható az automotor.hu-n.

Lehet még ennél is szebb egy McLaren 765 LT?
Fotó: mclaren.com

A McLaren kínálaton belül a 720 S modell könnyített és növelt teljesítményű változata a 765 LT, azonban ez korántsem jelenti azt, hogy kihasználták az autóban rejlő lehetőségeket a gyári mérnökök. Itt jön a képbe a Novitec tuningcég, amely még vadabb megjelenést és jelentős teljesítménynövelést ad a kupénak.

A Novitec bearanyozza a kipufogót
Fotó: mclaren.com

A 4,0 literes V8-as turbómotor teljesítményét 765 LE/800 Nm-ről 855 LE/898 Nm-re növelik egy kiegészítő vezérlőegység segítségével, ami a gyújtás és befecskendezés időpontját, valamint a töltőnyomás mértékét befolyásolja. Hardveres oldalról egy teljesen új, a gyári titánium rendszernél könnyebb, Iconelből készített kipufogórendszert építenek be, a turbó előtti rész kerámiabevonatot kap, a többit felár ellenében bearanyozzák. A könnyebben lélegző és erősebb motorral a Novitec McLaren 765 LT 3 tizeddel gyorsabban, 2,5 másodperc alatt éri el a 100 km/órás tempót, a 0-200 km/óra gyorsulás megvan 6,5 másodperc alatt, a csúcssebesség meghaladja a 330 km/órát.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

Schumacher újra beült a Ferrariba, és nagyon élvezte + videó

A Ferrari Formula–1-es csapatának e heti privát tesztjén csütörtök délután és péntek délelőtt Mick Schumacher vezette a maranellói istálló 2018-as autóját.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher 21 éves fia, Mick tavaly megnyerte a Formula–2-es bajnokságot, idén pedig a Haas csapat színeiben debütál az autósport elitkategóriájában. (Csapattársa az ugyancsak F1-es újonc, szintén 21 éves, orosz Nyikita Mazepin lesz – a legutóbbi F2-es bajnokság ötödik helyezettje.) Mick Schumacher a Ferrari akadémiájának, tehetséggondozó programjának a tagja, így a fioranói pályán a héten ő is tesztelhetett a Ferrari 2018-as, SF71H-es modelljével.