Schumacher újra beült a Ferrariba, és nagyon élvezte + videó

A Ferrari Formula–1-es csapatának e heti privát tesztjén csütörtök délután és péntek délelőtt Mick Schumacher vezette a maranellói istálló 2018-as autóját.

2021. 01. 30. 11:42
Mick Schumacher
Mick Schumacher Forrás: Twitter/FerrariDriverAcademy @insideFDA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétszeres világbajnok 21 éves fia, Mick tavaly megnyerte a Formula–2-es bajnokságot, idén pedig a Haas csapat színeiben debütál az autósport elitkategóriájában. (Csapattársa az ugyancsak F1-es újonc, szintén 21 éves, orosz Nyikita Mazepin lesz – a legutóbbi F2-es bajnokság ötödik helyezettje.) Mick Schumacher a Ferrari akadémiájának, tehetséggondozó programjának a tagja, így a fioranói pályán a héten ő is tesztelhetett a Ferrari 2018-as, SF71H-es modelljével.

Ez volt egyébként az ötödik alkalom, hogy Mick Schumacher F1-es Ferrarit vezethetett: először 2019-ben Bahreinben tesztelhetett az az évi SF90-essel, majd a Német Nagydíj szombati napján Hockenheimben körözött édesapja utolsó világbajnok autójával, az F2004-essel. Tavaly szeptember 13-án Mugellóban a Ferrari 1000. GP-rajtja előtt ugyancsak kipróbálhatta ezt az autót, szeptember 30-án pedig a Ferrari 2018-as autójával dolgozhatott. A maranellói istálló honlapján emlékeztet rá, hogy 120 nap után ült be újra ebbe az autóba, és bő hónappal azután vezetett ismét Formula–1-es autót, hogy a 2020-as szezont záró abu-dzabi teszten – amit eredendően a fiatal pilótáknak biztosítottak – decemberben a Haas tavalyi, VF-20-as modelljével körözött.

Mick Schumacher 47-es rajtszámát idén azért a Haason keressük majd
Fotó: Twitter/FerrariDriverAcademy @insideFDA

– Az SF71H a 2018-as autó, de a pályán való viselkedése és megterhelés olyan érzéseket ad, mint egy mai autó. Egy ilyen tesztelés kiváló alapot jelent az új idényre való felkészüléshez. Fioranóban vezetni amúgy is mindig nagyszerű, mivel nagyon technikás és igényes pálya – nyilatkozta Mick Schumacher, aki azt is kiemelte, hogy egy Ferrariba beülni mindenkinek különleges érzése, de neki főleg az – édesapja öt vb-címet nyert a csapoattal. Mick Schumacher az idei Haast március 12. és 14. között a Formula–1-es csapatok bahreini kollektív tesztjén próbálhatja ki.

S hogy miért választotta a Formula–1-ben a 47-es rajtszámot?

– A négyes és a hetes a két kedvenc számom, de mivel mindkettő foglalt volt, összeraktam őket negyvenhetessé – árulta el korábban. (A 4-est Lando Norrisé McLarennél, a 7-es pedig az állandó rajtszámok bevezetése óta Kimi Räikkönené, aki jelenleg az Alfa Romeo pilótája.) Mick Schumacher megjegyezte, hogy a 47-es számot a családjához is kötheti:

– Vicces, de ha mindenki születésnapját összeadjuk, negyvenhetet kapunk – mondta. És valóban, Mick március 22-én, nővére, Gina Maria február 20-án, édesanyja, Corinna március 2-án, édesapja, Michael pedig január 3-án született.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.