időjárás -4°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Már magyarul is lehet beszélni ehhez az autóhoz

Forrás: Autó-Motor
2022.11.28. 16:24
borítókép

Nincs már hanyattegér, de van magyar nyelven is elérhető hangvezérlés, plusz jobb körkamerakép-megjelenítés jellemzi az új fejegységgel szerelt Lexus LS-t.

Immár a Lexus csúcsmodellje is megkapta a legújabb Link multimédiás rendszert, tehát itt búcsúzik a hanyattegér, és a 12,3 colos képátlójú központi érintőképernyővel, vagy az akár magyar nyelven is elérhető hangvezérléssel lehet kezelni a korábbinál gyorsabb és több szolgáltatást nyújtó fejegységet. Távoli frissítésekkel lehet növelni a rendszer tudását, a kapcsolódó alkalmazásból lehet például a szélvédő jégmentesítését elindítani, és az LS 500h esetén lehetőség van a távoli utastér-temperálásra, az ülés- és kormányfűtés bekapcsolására is - olvasható az Autó-Motor cikkében.

A navigációs rendszer az aktuális közlekedési helyzetet is figyelembe veszi, a parkolást hivatott megkönnyíteni az új körkamera-rendszer, amelynél nem csak külső nézet választására van lehetőség, de az autó alatti területet is mutatja a rendszer a kerekek helyzetével együtt. Az is segít a párhuzamos parkolásnál, hogy a tolatókamera képén az autó középvonalát is megjelenítik. A központi kezelőszervet nélkülöző ülések közötti konzolon könnyebben elérhetővé tették a kapcsolókat, és okostelefon-tárolásra használható részt is kialakítottak is. A megújult fejegységgel szerelt Lexus LS-ek már decemberben a kereskedésekben lesznek.

Fotók forrása: AUTÓ-MOTOR