időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Dakar-versenyautót építettek a cseh gyártó gyakornokai

Forrás: Autó-Motor
2022.05.24. 15:35
borítókép

A 25 gyakornok a gyár mérnökeinek segítségével 4 hónap alatt, mintegy 2000 munkaóra alatt építette meg az autót.

A nyolcadik, a Škoda gyakornokai által épített tanulmány egy olyan versenyautó, amellyel a Dakar-ralin is sikert lehet elérni. Íme az Afriq!

Egy Škoda Kamiq karosszériát vettek alapul a Škoda gyakornokai az idei autó megépítéséhez, majd teljesen átalakították azt. A Fabia Rally2 Evo versenyautó padlóját felhasználva módosították az egyébként összkerékhajtásra fogadására alkalmatlan alapot, erre pedig azért volt szükség, mert nem csak a 2,0 literes turbómotort (190 LE/320 Nm) és a 7 fokozatú DSG-váltót vették át egy Octaviából, de az összkerékhajtást is. A hátsó többlengőkaros, független felfüggesztést padlólemezzel együtt vették át a középkategóriás modellből, a kardántengelyt le kellett rövidíteni.

A 25 gyakornok a gyár mérnökeinek segítségével 4 hónap alatt, mintegy 2000 munkaóra alatt építette meg a teljesen működőképes autót, amely során a hátsó oldalajtókat lehegesztették, a kerékjáratokat kiszélesítették a nagyobb kerekek és a szélesebb futómű miatt. A munkát irányító mérnökök ragaszkodtak hozzá, hogy a karosszéria vonalai tökéletesen fussanak. A Motorsport műhely a tanácsok mellett a bent ülőket rögzítő kamerákat, átbeszélőt is adott a projekthez, illetve a hátsó tetőspoiler is a Fabia raliautóról származik.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Fotó: Youtube.com/Autó-Motor)