időjárás 13°C Malvin 2022. október 1.
logo

A Performance csomagos Taycan Turbo S a leggyorsabb villanyautó a Nürburgringen

Forrás: Autó-Motor
2022.08.12. 19:54
borítókép

Két másodperccel jobb időt futott a Nürburgringen a Performance csomaggal szerelt Porsche Taycan Turbo S, mint a Tesla Model S Plaid.

Egyelőre csak Németországban érhető el a Nürburgring-körrekordot futó Porsche Taycan Turbo S, hiszen azt követően döntötte meg a széria-villanyautók idejét, hogy elérhető lett hozzá a Performance csomag – ezt egyelőre csak Németországban lehet megvásárolni –, ezen kívül még a Porsche Dynamic Chassis Control elektronikus vezérlésű felfüggesztés kell a csúcsteljesítményhez, illetve a 21 colos RS-Spyder-Design felnikre is az opciós Pirelli P Zero Corsa abroncsokat szerelték. És persze ott volt a fedélzeten az ilyenkor megkövetelt bukókeret, verseny-kagylóülés és -öv. A sofőr a Porsche fejlesztési-pilótája, Lars Kern volt, aki 7:33 alatt ment körbe a 20,8 km-es Nürburgring Nordschleifén - olvasható az Autó-Motor cikkében.

A Performance csomag a 2023-as modellévű Taycan Turbo S-hez kérhető, akár utólag is beszerelik azt a márkakereskedésekben, az ár 13 377,32 euró Németországban – ebben az összegben benne van az autó Zuffenhausenbe szállítása, és a módosítások bejegyezése a forgalmiba is. Fontos megjegyezni, hogy alapesetben versenypályás használatra való szoftvert kap a futómű-vezérlés, ha valaki közúton – nem Pirelli P Zero Corsa – abroncsokkal akarja használni autóját, annak a márkaszervizekben frissítik utcai beállításra a futóművezérlést.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Fotók forrása: AUTÓ-MOTOR