időjárás 13°C Malvin 2022. október 1.
logo

Elkészült a Cars filmekből ismert Sally Carrera modern változata

Forrás: Autó-Motor
2022.08.13. 09:17
borítókép

A Porsche 911 Sally Special nevű egyedi autót jótékonysági célra árverezik el augusztus 20-án.

Márciusban jelentette be a Porsche és a jogtulajdonos Pixar, hogy megépítik a Cars filmekből ismert Sally Carrera karaktere által inspirált rendszámos 911-est, a most elkészült egyedi építésű autót augusztus 20-án árverezik el, a bevételből pedig több jótékonysági szervezetet támogatnak majd, a fiatal nőket segítő Girls Inc. mellett az ukrán menekülteket támogató USA for UNHCR-t – olvasható az Autó-Motor cikkében.

Nem csak az egyedi autók építéséért felelős Porsche Exclusive Manufaktur, de a formatervező részleg szakemberei is dolgoztak a projekten, amely során fontosnak tartották, hogy egy közúton gond nélkül használható autó legyen a végeredmény, csak inspiráció volt a rajzfilm-karakter.

 A kiindulási alap a Carrera-sorozat csúcsa, egy 911 Carrera GTS volt, amelyet kifejezetten ide kikevert Sallykék-metál színre fényeztek le kézzel, és nem hiányoznak a „tetoválások” sem.

Nem egyszerűen a filmvásznon látható, korabeli Turbo-felniket kapta az autó, hanem annak alapján egyedi felnikészletet gyártottak le, elöl 20, hátul 21 col átmérővel, az aktuális 911-es futómű-geometriájához igazítva. Az utastérben is megjelenik a Sallykék-szín, egyedi a 3 színű pepita szövetkárpit, amelyet krétaszínű bőrrel és piros díszvarrással kombináltak.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Autó-Motor)