Milyen főzőlapot válasszunk konyhánkba a sok közül?

A hatalmas választék lehetővé teszi, hogy megtaláljuk az igényeinknek megfelelő főzőlapot a konyhába.

null

Gázfőzőlap

Még mindig kedvelt a gázfőzőlap, főként azok körében, akik az igazi tűz erejében hisznek. Ha a beszerelés helyénél ott a gázcső, akkor nincs vele gond, hiszen csak rákötjük az új készüléket, illetve szükség van egy konnektorra a pult alatt a szikráztatóhoz. Egyébként gáztervet kell csináltatni a cső leágazásáról, ami papírmunkával, költséggel, engedélyeztetéssel jár.

Mivel a gázcsövet nem lehet sem falban vinni, sem eldobozolni, látszani fog, és nem túl esztétikus. Másik hátránya, hogy a kiálló elemeket nehéz tisztán tartani, a nyílt láng miatt pedig gondoskodni kell az égéstermék kivezetéséről. Előnye, hogy bármilyen edénnyel használható, gyorsan melegít és visszahűl, jól szabályozható a hőmérséklet, és kedvező áron elérhető. Speciális wokégővel is kapható, ha valaki kedveli az ázsiai konyhát.

Kerámia főzőlap

Népszerű a kerámia főzőlap is, amelynek előnye, hogy sík felülete könnyen tisztítható, belesimul a munkalapba, nem kell vesződni a gázzal, és a legtöbb készüléken van gyerekzár. Kicsit drágább a gázzal égő típusoknál, a felső határ pedig a csillagos ég. Hátránya, hogy lassan hűl le a felület, tehát az edényt le kell húzni, ha vészhelyzet van, a kifutó étel pedig ráég a lapra, és mivel az izzó tekercs alakítja az áramot hővé, az melegíti az üvegkerámiát, utóbbi pedig az edényt, így nem energiatakarékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.