Mire figyeljünk a megfelelő sütő kiválasztásakor?

A háztartások nélkülözhetetlen segítőtársa, amely vásárlásakor több szempontot is figyelembe kell vennünk.

null

Hová és mekkorát?

A sütők többnyire 60 × 60 cm-esek, a konyhabútor méretéhez igazodva. Ma már ritkán kerül az alsó szekrénybe, mert ez kényelmetlen, inkább magas bútorelemekbe illesztik, 70-80 cm-es alsó síkmagassággal beépítve. Léteznek 55, 60-70 és 71 l-nél nagyobb űrtartalmú készülékek. Gondoljuk át, hány személyre fogunk rendszeresen sütni.

Az elektromos sütő extrákkal

Az elektromos változat korszerűbb és népszerűbb, mint a gázsütő. Fontos, hogy szakember szerelje, mert a garancia így érvényes. Nyitása szerint lehet lefelé, oldalra nyíló, a gép belsejébe csúsztatható ajtós, illetve a rácsokat is kihúzó sütőfiókos.

Ideális, ha van benne hőlégbefúvás, légkeverés, grillezés, öntisztítás, illetve energiatakarékos ECO funkció. További extrák a melegen tartás, kiolvasztás, kímélő párolás, gőzpárolás. A magasabb kategóriás készülékeken programozható több fázisos sütés, mentett receptek szerinti sütés, gőzölés, szárítás vagy lassú sütés. A legmodernebb készülékek telefonról is vezérelhetők, és kamerával közvetítik a sütés folyamatát.

+1 tipp

A sütő fölé gőzpároló is kerülhet, ha ezt a funkciót külön eszközzel kívánja valaki megoldani. Így az alapanyagok megőrzik természetes ízüket, só és zsiradék hozzáadása sem feltétlenül szükséges, megmarad az élelmiszerek ásványianyag- és nyomelemtartalma, az egyszerre készülő fogások nem veszik át egymás illatát, és gyorsabban, energiatakarékosabban készül el a menü, mint főzőlapon, ráadásul nem ég oda semmi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.