időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Legénylakás magasan Budapest belvárosa felett

Forrás: Lakáskultúra
2021.01.15. 21:40
borítókép

Egy rossz állapotú Klauzál utcai tetőteraszos ingatlan szerencsére hozzáértő kezekbe került, és új életre kelt.

Olykor egy néhány éves lakás is olyan rossz állapotba kerül, hogy kevesen látnak benne fantáziát. Ez a Klauzál utcai tetőteraszos ingatlan (legénylakás) szerencsére hozzáértő kezekbe került, és új életre kelt. A befektető, Legény Imre társaival korábban már felfedezett néhány rejtett gyöngyszemet Budapesten – amelyeket aztán felújítva továbbadtak. Ők figyeltek fel a fővárosi bulinegyed magasabbra pozicionált részén álló, nagyjából tízéves ház tetőteraszos lakására is. A kivételes panorámával rendelkező ingatlant a ház építésze eredetileg magának tervezte, de – ki tudja, miért – gyorsan leromlott az állapota – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

– Hosszú ideig nem talált gazdára, sokan megnézték, de senki nem látta meg benne a fantasztikus lehetőségeket – idézi fel Imre az előzményeket.

– A legtöbben visszariadtak a széttöredezett teraszburkolattól, a sitthalomtól. A rossz állapot elfedte a kivételes adottságokat, pedig nagy előny a több mint 100 m2-es tetőterasz, a sok ablak, a remek elrendezés és az elhelyezkedés.

Nagy előny a lakáshoz tartozó több mint 100 m2-es tetőterasz, a sok ablak, a remek elrendezés és a Budapest mozgalmas, vibráló központjában való elhelyezkedése.
Fotó: LAKÁSKULTÚRA

Ráadásul a hátsó lépcsőházon keresztül megközelíthető ingatlan a legfelső emeleten található, így az itt élők teljesen elkülönülhetnek a többi lakótól, ami azért is szerencsés, mert az alsó szinteken jórészt rövid távra kiadott lakások vannak. A vállalkozó kedvű tulajdonosok ahogy korábban, most is Szabó Gábor belsőépítész vezetésével láttak neki a munkának. A tervezés során mindvégig szem előtt tartották az elképzelt jövőbeli lakó igényeit és ezek alapján alakították ki ezt az úgynevezett legénylakás célú belvárosi ingatlant.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.