6 izgalmas szín a konyhába

A konyha kialakításakor legalább annyira fontos a megfelelő szín kiválasztása, mint hogy milyen hátlap, munkapult vagy csap kerül ebbe a helyiségbe.

null

A konyha kialakításakor legalább annyira fontos a megfelelő szín kiválasztása, mint hogy milyen hátlap, munkapult vagy csap kerül ebbe a helyiségbe. Íme néhány friss és inspiráló árnyalat, amely tökéletesen mutathat itt – olvasható a lakaskultura.hu-n.

1. Lágy zöld

A kéket, szürkét és némi zöldet is magába foglaló árnyalat napszaktól függően változtatja arcát: másképp mutat a reggeli napsütésben, és megint másként az esti fényeknél. Ez az időtlen, finom tónus valamennyi stílushoz jól illik.

2. Sötétkék

A karakteresebb színek kedvelőinek nyújt izgalmas alternatívát a kék sötétebb árnyalata, amely tökéletesen mutat fával, réz kiegészítőkkel, a fekete és a fehér klasszikus kombinációjával is.

Fotó: Annie Sloan

3. Rózsaszín pír

Az év egyik legmeghatározóbb árnyalata a konyhában is színre lép. Az angolul ‘blush’-ként emlegetett halvány rózsaszín mutatós lehet bárhol, ahol addig csak fehéret tudtunk elképzelni.

4. Világosszürke

Sokoldalú és rengeteg módon variálható árnyalat a fehér és a szürke minden tulajdonságát magába foglaló világosszürke: kombináljuk metrócsempével és karakteres konyhai hátlappal!

5. Szellőkék

Ez a friss tónus mindenféle túlzás nélkül ad új színt a konyhánknak. Tökéletesen mutat fehérrel, gyönyörűen kiemeli a márvány szépségét.

6. Napsárga

Örök ragyogást hoz a konyhába ez a nagyon dinamikus árnyalat, amely különösen jól mutat retró, minimalista vagy eklektikus hangulatú terekben.

Az eredeti cikket és még több fotót IDE KATTINTVA talál.

Néhány alap konyhai baki, amivel tönkretehetjük az ételt

Aki odafigyel az alábbi apróságokra, szinte biztosan ínycsiklandó ételt varázsol majd az ebédlőasztalra – írja a Mindmegette.hu.

Életlen kések

Az éles, robusztus konyhakéseket a kezdő kukták nem szívesen veszik a kezükbe: inkább a barátságosabbnak tűnő, olcsó és életlen eszközökkel dolgoznak. Ám ez utóbbiak sokkal gyakrabban okoznak sérülést, mint az élesek. Érdemes beszerezni egy jó minőségű séfkést, és rendszeresen, akár professzionális élezővel éleztetni. Sokkal élvezetesebb vele a főzés!

Fűrészpor fűszerek

Lehetőleg friss fűszereket használjunk, intenzívebb aromájuk miatt, ám ha nincs módunkban friss növényt szakítani a konyhakertünkből, akkor persze tökéletes a szárított változat is – csupán arra figyeljünk, hogy cseréljük gyakran a csomagokat, hiszen a porrá tört, többéves fűszereknek már semmi ízük sincs. Ha nem szeretnénk kidobni őket, hasznos száraz serpenyőben kissé „rájuk pirítani”, hogy feléledjenek az aromák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.