időjárás 12°C Petra 2022. október 2.
logo

Családi harmónia Dunakeszin

Forrás: Lakáskultúra
2021.02.25. 17:14
borítókép

Dunakeszi egyik régi negyedének egyik nyugodt, csendes utcájábantalálható ez a háromszintes ház.

Már maga a környezet is igazán megkapó: a hatalmas teleken ősfák adnak árnyékot, a tágas teraszon pedig kényelmesen élvezhetik a jó időt az itt lakók. Ám nemcsak emiatt szeretett bele annak idején Adrienn a Dunakeszi régebbi negyedében található házba, amely 20 év alatt nemrég esett át első felújításán.

Az impozáns otthon 20 év után esett át első felújításán
Fotó: Homoki István / LAKASKULTURA.HU

– Tulajdonképpen az adottságai, és nem az állapota fogott meg bennünket először. Azonnal megérintett a hatalmas nyílászárókon keresztül, folyamatosan beáramló napfény, amely szinte egész nap melegséggel tölti el a helyiségeket – magyarázza a tulajdonos, aki azonnal meglátta benne leendő otthonát.

A Dunakeszi egyik szép utcáján fekvő ingatlan struktúráján nem változtattak, ellenben az összes hideg és meleg burkolatot, a világítást, valamint a teljes bútorzatot átvariálták. Nemcsak a beltér, hanem a kültér is sok változáson esett át: a terasz is új burkolatot, illetve a kert is egy letisztultabb formát kapott.

A felújítás során a kertet parkosították
Fotó: Homoki István / LAKASKULTURA.HU

A legnagyobb kihívás azonban a ház már eleve adott stílusa, valamint a lakók már kialakult ízlésvilágának összehangolása, a burkolati és berendezési koncepció kialakítása záros határidőn belül volt – emlékszik vissza Adrienn. Az eredmény azonban magáért beszél: az összesen 330 négyzetméter maximálisan kielégíti a család minden igényét, az emeleten pedig sikerült kiküszöbölni a tetőszerkezetből adódó holttereket is.

Bár a ház minden szeglete Adrienn ötleteit, stílusát idézi, a ház asszonyának kedvenc pontja a földszint.

A lakás központi része a földszinti nappali
Fotó: Homoki István / LAKASKULTURA.HU

– Itt található a nappali az étkezővel és a konyhával, a hálószobánk a fürdővel és az előszoba egy mosókonyhával színesítve. Ez az a szint, ahol a legtöbb időt töltjük, ezért is volt számomra kiemelkedően fontos, hogy a sok fényképpel, virággal és a hangulatos kandallóval meleg, meghitt hangulatot teremtsek – avat be bennünket Adrienn, akinek másik nagy álma is megvalósult a tágas gardróbszobával, amely az alagsorban kapott helyet.

Nagy és fényes terek jellemzik a család otthonát
Fotó: Homoki István / LAKASKULTURA.HU

– Imádom, ahogy a rengeteg csodás textil hangulatot teremt, szeretem a fürdőszobában található, fa burkolattal ellátott kádat, a kristálylámpák és a burkolatok harmóniáját – ezek mind hatalmas kedvenceim. Olyan megoldásokat szerettem volna életre kelteni, hogy bárhol is vagyok a házban, bárhová is nézek, a családi harmónia és a melegség tükröződjön vissza.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Kényelem és minimalizmus: egy modern családi otthon a Testvér-hegyen

Modern oázis: odakinn a zöld, benn pedig az elegáns szürke és fehér uralkodik. Ebben a családi házban jól megfér egymás mellett a minimalista stílus és a kényelem – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.