időjárás 28°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Látványos térelem: konyhasziget-variációk

Forrás: Lakáskultúra
2021.04.14. 16:44
borítókép

A konyhasziget egyre népszerűbb megoldás, hiszen számtalan előnnyel rendelkezik. Ötlettár következik.

A konyhasziget egyre népszerűbb megoldás, akár a nappalival egy térben, akár önálló helyiségben alakítjuk ki a konyhát. Mivel körbejárható, ideális körülményeket biztosít a közös főzéshez és a társasági élethez – olvasható a lakáskultúra.hu oldalán.

Ápol és eltakar

Egy megemelt pult elegánsan elrejti szem elől a főzőszigetben kialakított mosogatót, valamint a főzőlapot. Különösen szép ez a fával kombinált fehér modell, amely az elé rakott bárszékeknek köszönhetően a gyors hétköznapi reggelik helyszíne is lehet egyúttal.

Fotó: Pexels

Beépített konyhasziget helyett

A szigetszerű kialakításhoz nem kell szükségképpen épített megoldásokban gondolkodni. Egy nagy – vagy két kisebb, összetolt – fiókos, alsó tárolós elem remekül megfelel a célnak. Így jelentősen megnő a munkafelület és az edények tárolására használható hely.

Több funkció egyben

Asztal és tároló is egyben ez az izgalmas megjelenésű, termetes sziget, amelynek egyik fele sokfiókos komódon, a másik pedig gazdagon esztergált lábakon áll. A fiókokban számos terítési és konyhai kellék elfér, ráadásul méretükből adódóan a tartalmuk jól szelektálható.

Extra elem

Bár ennek a bútornak a fő feladata, hogy a konyhát elválassza a nappalitól, egy kör alakú lappal zárták le a végét – amely már nem étkezőpultként, hanem asztalként funkcionál. Eredeti megoldás!

Plusz étkezőrész

A munkalap hosszabbra futtatásával egyszerűen kialakíthatunk étkezésre alkalmas részt a sziget egyik végén. Kiemelt jelentőségű a világítás, mely dekorációs elemként is meghatározó szerepet tölt be.

Ha további megoldásokra is kíváncsi, a teljes cikk elérhető a Lakáskultúra oldalán.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy egy lakásban a konyha felújítása mindig kulcskérdés, hiszen itt található a háztartási gépek nagy része. De vajon hogyan hozhatjuk ki belőle a maximumot? Ezekkel a módszerekkel hozhatja ki a maximumot a konyhájából.