időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Trend: beszédes kezek a lakberendezésben

Forrás: Lakáskultúra
2021.04.21. 21:48
borítókép

Erőteljes motívum, hiszen a kéz régi jelkép, a munka, a játék, az önkifejezés, a kapcsolatteremtés, illetve a segítségnyújtás eszköze.

Erőteljes motívum, hiszen a kéz régi jelkép, a munka, a játék, az önkifejezés, a kapcsolatteremtés, illetve a segítségnyújtás eszköze. Nézzük, hogyan jelenik meg a lakberendezésben – írja a Lakáskultúra.

Jellegzetes gesztusok

Figyelemfelkeltő dísze lehet otthonunknak ez a lógatott foglalatos bronzlámpa. Kecses formája, régies megjelenése miatt klasszikus enteriőrben is megtalálja a helyét.

Lógatott foglalatos bronzlámpa
Fotó: Anthropologie

Védő amulett új megközelítésben

Hamza, Fatima és Miriam keze: számos keleti kultúrában fontos szerepet kap valamilyen formában a kézszimbólum, amulettként megóvja a a viselőjét, és szerencsét hoz.

Hímzett kézszimbólum
Fotó: DMC

Stílusos kiegészítők

A romantikusok otthonába jól illik a két kéz által tartott tükör, rockereknek testhezálló a metálvillát mutató fülhallgatótartó, a könyvmoly pop-art-kedvelőknek a tenyeres könyvtámasz, a keleti irányzatok híveinek pedig az összeillesztett kezeket formázó tálka.

Kéz által közrefogott tükör
Fotó: DOIY

Játékos kézjegyek

Egy tenyér formájú vágódeszkát akár szervírozásra is bevethetünk, jól mutat a terített asztalon, és szinte „a tenyerünkből etetjük” a vendégeinket.

Tányér alakú vágódeszka
Fotó: DOIY

A teljes cikk ITT érhető el.