Így szervezzünk kerti partit – tanácsok a Griff Pagony házigazdájától

A nyárnak és a kerti partiknak elmaradhatatlan kelléke a piknik kosár. Az enteriőrtervező nemcsak eredeti funkciója miatt kedveli.

null

Az alábbiakban Bánhalmi Attila enteriőrtervező, a Griff Pagony házigazdája ad néhány tanácsot ahhoz, hogy a nyári kerti partik igazi élményt nyújtsanak mindenkinek.

A nyárnak és a kerti partiknak elmaradhatatlan kelléke a piknik kosár. Az enteriőrtervező nemcsak eredeti funkciója miatt kedveli, hanem mert stílusosan tárolhatja benne az italokat, evőeszközöket az asztal közelében, itt kaphatnak helyet a feledékenyebbek számára bekészített tartalék kalapok, legyezők, de akár a magazinokat is ki lehet vinni benne a teraszra – így amíg ő a konyhában szorgoskodik, a vendégek sem unatkoznak.

A piknik kosár a kerti partik elmaradhatatlan kelléke
Fotó: Bánhalmi Attila/Lakáskultúra – Mediaworks

A nap végén pedig ebbe készíti be a puha díszpárnát és a pokrócot is, hogy a már hűvösebb estékbe forduló beszélgetések alatt is gondoskodhasson mindenki kényelméről.

Egy frissítő italt?

A kerti partikra Bánhalmi Attila előszeretettel készül klasszikus házi jeges teával, amely a nyári melegben kimondottan jól esik, ráadásul elkészíteni is nagyon egyszerű: csak minőségi fekete tea, friss citrom és cukor szükséges hozzá, no meg idő, hogy jól lehűljön.

Nincs is kellemesebb, mint a kertben poharazgatni
Fotó: Bánhalmi Attila/Lakáskultúra – Mediaworks

A barátok másik nagy jeges kedvence a frozen margarita koktél, amit több emberre érdemes készíteni, így ideális nyári összejövetelekre.

Ami szükséges hozzá négy főre:

7 dl jég, 12 cl tequila (silver), 12 cl limelé (frissen facsart és/vagy juice), 6 cl triple sec, 1 evőkanál agávé szirup

A díszítéshez:

kb. 2 evőkanál tengeri só, 4 lime cikkely

Először a dekorációt kell elkészíteni. Egy lime cikkellyel bekenjünk a poharak szélét, majd egy tálka sóba mártjuk a nedves peremüket. A turmixgépbe tegyük bele az összes hozzávalót és ha van, akkor a jégdaráló funkcióra állítva turmixoljuk össze az alapanyagokat, míg a jég kása állapotúvá válik. Az előkészített poharakba öntjük és már kínálhatjuk is őket.

Az eredeti teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.