időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Nyári színfoltok: kreatív ötletek a textilfestéshez

Forrás: Lakáskultúra
2021.05.10. 14:51
borítókép

Ha némi vidámságot szeretnénk csempészni otthonunkba, textilfestéssel könnyedén feldobhatjuk a látványt.

Művészi foltok

Textilfestés során nedvesítsünk meg egy méretre vágott és beszegett pamutvásznat, vastag ecsettel cseppentsünk rá a feloldott festék(ek)ből, és hagyjuk, hogy szétterüljön rajta.

Dekoratív és komfortos

Kényelmesebb a pad, ha az ülőpárna mellett háttámlaként egy hosszú párnát erősítünk mögé a falra. Széles, színes gumipántokkal dekoratívan rögzíthetjük.

Mintázott textilek

A festék szétterítésén túl látványos mintázatot ad, ha sűrűbbre kevert festékkel fröcsköljük tele az egyszínű anyagot. A párnákat a színes paszpól is feldobja.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Lámpaernyők megújítva

A keretre feszített textil lámpabúrát mártsuk bele kb. egynegyed magasságig a festékbe. Száraz anyagot használjunk, különben nem lesz egyenes a csík!

Látványos átváltozás

Függőfotelünket is vidámabbá varázsolhatjuk ezzel a módszerrel. Kiterített állapotban fessük le, aztán színes díszpárnákkal tegyük még kényelmesebbé.

A növények új ruhája

Felöltöztethetjük a növénytartókat is maradék textilből, régi lepedőből – de kizárólag tiszta pamutból – készült ruhába. Mindjárt nyáriassá válik a hangulat!

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Luxushotelek titka: mosási trükkök a ragyogó textilekért

Egy ötcsillagos szállodában az utolsó részletig mindennek kifogástalannak kell lennie – ehhez azonban sokkal egyszerűbb mosási módszereket vetnek be, mint gondolnánk – írja a Lakáskultúra.hu.

Ne tömjük tele a mosógépet!

Bármennyire is szeretnénk minél több szennyest a mosógépben tudni, nem érdemes dugig tölteni! Az az ideális, ha csak nagyjából a 80%-áig töltjük fel, mert ha túl sok ruhát teszünk bele, nem lesznek maradéktalanul tiszták.

Figyeljünk a hőfokra!

Örök érvényű mosási szabály, hogy mindig figyeljünk a hőfokra. A szennyeződések eltávolításához és a ruhák, ágyneműk fertőtlenítéséhez a 40-60 fok közötti hőmérséklet az ideális. Ha ennél hidegebb a víz, nem lesz hatékony a mosás, ha pedig melegebb, az tönkreteheti a textíliát.

Egy ötcsillagos szállodában az utolsó részletig mindennek kifogástalannak kell lennie – ehhez azonban sokkal egyszerűbb mosási módszereket vetnek be, mint gondolnánk – írja a Lakáskultúra.hu.

Tovább