időjárás 4°C Miklós 2022. december 6.
logo

Villa a tenger és a hegyek között

Forrás: Lakáskultúra
2021.05.10. 11:19
borítókép

Mallorca egyik legszebb részén, a festői Alaróban található ez a visszafogottan elegáns otthon, tulajdonosa egy régi farmházból alakította ki, természetes színek és anyagok alkalmazásával – írja a Lakáskultúra.

Vendéglátónk, Paula Rombys Falkenstein évtizedek óta rajong a Baleár-szigetek mediterrán klímájáért és változatos tájaiért. A szigeten alapította meg lakberendezési vállalkozását, amely kifejezetten az üresen álló villa, leromlott helyi ingatlanok felújítására, berendezésére és eladására szakosodott, de a teljes körű építészeti, belsőépítészeti tervezési és kivitelezési feladatok mellett kertépítéssel is foglalkozik az iroda.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Munkájukra egyfajta értékmentésként tekintenek, hiszen régi lakóházakat, farmokat, istállókat óvnak meg a teljes pusztulástól, az átalakítás során pedig a helyi tradíciók maximális figyelembevételével, ugyanakkor a 21. századi elvárásoknak megfelelően gondolnak újra egy-egy ingatlant.

A sziget nyugati oldalán húzódó – az UNESCO által világörökségi helyszínné nyilvánított – Serra de Tramuntana lankáin álló gazdasági épület revitalizációja rutinprojektként indult, ám amikor Paula megpillantotta a domboldalon a gyümölcs- és olajfákkal teleültetett, zöldellő kertet, majd az egykori farmházból feltáruló panorámát, eldöntötte, hogy megtartja a birtokot, és itt alakítja ki saját otthonát.

Az eredeti cikket és a képket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Kint vagy bent? Miért ne lehetne mindkettő?

A hatalmas üvegajtó gondoskodik a beözönlő természetes fény szabad áramlásáról, valamint a pazar panorámát is biztosítja a családi ebéd közben.

Egy elhúzható üvegajtó segítségével bármikor eldobhatjuk a negyedik falat. Ezzel a megoldással nyáron akár fedett teraszként is tekinthetünk az étkezőre.

Elsőre meghökkentőnek tűnik a háló ilyen típusú kivitelezése, de ha jobban belegondolunk: nem lenne fantasztikus minden reggel a kertre nézve ébredni? Antik stílusú bútorokkal és elegáns textilekkel pedig igazán fenséges az összhatás.

Tovább