időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

A magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb leszámolását oldotta meg a rendőrség

Helló nyár! Íme a legnépszerűbb hálószobai textilek

Forrás: Lakáskultúra
2021.06.24. 16:10
borítókép

Életünk egyharmadát az ágyban töltjük. Ezért is nagyon fontos gondosan kiválasztani az ágyneműnket.

Sajtóreggelin járt a Lakáskultúra.hu szerkesztősége, ahol Sándor Orsi műsorvezető, aki maga is a lakberendezés lelkes rajongója és DIY-alkotó vendégeit a sokszínű, kreatív és könnyedén, stílusosan hozható lakberendezési és hálószobai textilek hangulatáról és trendjeiről kérdezte. Beszélgetőtársai Kovács Dóri (@Chloeknows és Chloe From The Woods gyönyörű youtubere), Dallos Bogi énekesnő és Veronika Kyslerová, a Bonami magyarországi márkavezetője voltak – derül ki a Lakáskultúra.hu cikkéből.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

Hálószobai textilek csak természetesen!

Az idei nyár a természetesség jegyében telik, így többek között szó esett a legizgalmasabb textiltrendekről, amelyek a környezettudatosság é as könnyed, naturális életmód felé kacsintgatnak. Ha otthonunkba idén ágynemű- vagy textilcserében gondolkodunk, érdemes megismernünk a 2021-es nyári trendeket:

  • Természetes anyagok használata a hálóban. Személyes kedvencünk a len ágynemű.
  • Strukturált, magukban nyomott ágyneműszettek.
  • Plédek és takarók minden mennyiségben! Dekorációs elemként, illetve funkciójukat tekintve is jól használható kiegészítők!
  • Viszlát, szintetikus anyagok! A tömegtermékek piacán – így a Bonami kínálatában is egyelőre szereplő – poliészter a vásárlók nagy kedvence, mivel az ára igen kedvező, és vasalni sem kell azokat. Ám, ahogy a természetes és tudatosan, minőségi alapanyagokból készült textíliák egyre inkább teret nyernek, úgy fog a következő években a poliészter és

  • a mikroplüss eltűnni.

  • Fókuszban a földszínek. Az idei év kedvenc hálószoba-árnyalatai egyértelműen a bézs és a szürke színek, valamint ezek bármely árnyalata.
  • Nyárias hangulatban

    Nem kérdés, hogy a minőségi alvás a testi-lelki jólét alapja. Hogy jól aludjunk akkor is, amikor beüt a trópusokat megszégyenítő kánikula, öltöztessük nyárias köntösbe az ágyunkat! Ebben segítségünkre lesznek a hűs hatású anyagok, a tenger színei és a keleties motívumok! A nyárhoz a légies, könnyed anyagok illenek. Jó választás a len ágyneműhuzat, mivel a len antibakteriális és hozzájárul a test optimális hőszabályozásához. A pamutból és pamut–szaténból készített ágyneműhuzatok is ideálisak nyárra, mivel hűs hatásúak, és segítenek megakadályozni a túlzott izzadást. Szabadon játszhatunk a különféle párnák és ágytakarók anyagával és textúrájával, ezzel igazi nyári hangulatot teremthetünk a hálóban! A rusztikus belső térhez jól illik a vászonanyag, míg a minimalista hálószobákat a geometrikus mintákkal díszített pamutpárnák és egy könnyű ágytakarók dobják fel.